Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Πλατύ

Δημοτική Κοινότητα Πλατέος – συνεδρίασε την Τρίτη το Συμβούλιο

topiko symv plateosΣυνεδρίασε την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη τακτική συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση – όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος.
Τα θέματα στην ημερήσια διάταξη ήταν τα εξής:
1) λήψη απόφασης περί διαμόρφωσης, συντήρησης και ηλεκτροδότησης δημοτικών χώρων στη Δημοτική Κοινότητα Πλατέος,
2) λήψη απόφασης περί τοποθέτησης τεσσάρων κάδων ογκωδών αντικειμένων στη Δημοτική Κοινότητα Πλατέος
3) λήψη απόφασης για τη χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας μουσικής στο κατάστημα “καφετερία-μπαρ” της Συρκιάδου Γεωργίας του Παναγιώτη στη Δ.Κ. Πλατέος.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης το θέμα του ανύπαρκτου φωτισμού στις εργατικές κατοικίες στο Πλατύ και οι πιθανές ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή αφού θα πρέπει να κινηθεί για το θέμα ο ΟΑΕΔ (μετά τη διάλυση του ΟΕΚ με τον Ν. 4046/12, ο ΟΑΕΔ ορίστηκε ως καθολικός διάδοχος του ΟΕΚ), καθώς επίσης και το θέμα του γηπέδου του Πλατέος (στο οποίο παρά τα πολύ μεγάλα ποσά που “έπεσαν” τα προηγούμενα χρόνια στην ουσία δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε).
.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και τα 5 μέλη του Συμβουλίου, Μάρθα Παντοπούλου (πρόεδρος) και Θεοδώρα Κιουσέογλου, Κώστας Μπρισίμης (εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο “Ώρα Ευθύνης” του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη) και Τσοπουρίδης Θόδωρος και Ζουρνατζή-Κοζίδου Αγνή (εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο “Δημοτική Συνεργασία για Ανάπτυξη & Πρόοδο” του Φώτη Δημητριάδη).

.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010, άρθ. 89 παρ. 1 “Οι συνεδριάσεις του συμβουλίου της τοπικής και δημοτικής κοινότητας είναι δημόσιες και γίνονται στο γραφείο αυτής υπό την προεδρία του προέδρου του συμβουλίου.”
Αυτό σημαίνει πως μπορεί οποιοσδήποτε δημότης επιθυμεί να παρευρίσκεται και να παρακολουθεί τη συνεδρίαση.