Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αν γίνουν όλα αυτά και καναδυό άλλα, τότε…

pasoktoallΟ Χάρης Μόχλας στα Χρονικά – ΕΔΩ – κάνει μια εκτενή αναφορά στα των Ημαθιωτών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και στις πιθανότητες που αυτά έχουν ώστε να λάβουν μια θέση υποψηφίου βουλευτή με το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φυσικά θα υπάρξουν και κάποιοι που θα χτυπήσουν επισήμως και την πόρτα του σημερινού εταίρου του ΠΑΣΟΚ – αν δεν το έχουν ήδη πράξει.

.

Αυτό όμως σημαίνει πως αδειάζουν και οι θέσεις υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ (ή σε αυτό που θα απομείνει τέλος πάντων ή σε αυτό που θα μετεξελιχθεί) .

.

Και όσοι αποφασίσουν να εκτεθούν υπό τη σημαία του θα μπουν σίγουρα στο ψηφοδέλτιο, αφού φυσικά προηγηθούν μια σειρά από καραμπόλες πανελλήνιας διάστασης, όπως ας πούμε η αναχώρηση του Βαγγέλη από την προεδρεία, η επιστροφή του κόμματος σε περισσότερο κεντρώες πολιτικές (γιατί από το 1996 και μετά το ΠΑΣΟΚ συντηρητικοφέρνει υπερβολικά) και η αλλαγή πλεύσης στο θέμα της παραμονής της  χώρας σε καθεστώς Επιτροπείας.

.

Αν γίνουν τα παραπάνω και ορισμένα άλλα γεγονότα, που θα “επιτρέψουν” σε τμήμα των παραδοσιακών ψηφοφόρων να το προτιμήσουν έστω για μια τελευταία φορά, τότε είναι περισσότερο από σίγουρο να δούμε στις εκλογικές λίστες της Ημαθίας ακόμη και πασίγνωστους πρώην αυτοδιοικητικούς που δεν θέλουν να πάνε ΣΥΡΙΖΑ μεριά (για τους δικούς τους λόγους) και που θα έχουν τη ενεργή στήριξη ανθρώπων που προέρχονται από την ίδια “πολιτική μήτρα“.