Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έρχονται αλλαγές για τα ανασφάλιστα οχήματα

ethniki odos4Αλλαγές, σε σχέση πάντοτε με το ισχύον καθεστώς, θα επέλθουν στο θέμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων μετά και την τροπολογία που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο – για να συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη – από τα υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών, Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης.
Συγκεκριμένα προβλέπονται πρόστιμα που θα αγγίζουν μέχρι τα 1.000 ευρώ ενώ θα θα υπάρξουν και άλλες σημαντικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει:
-Αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 6 μήνες.
-Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες, ενώ αν έχει εμπλακεί σε ατύχημα για 2 χρόνια και μετά την παρέλευση των παραπάνω περιόδων, για την επιστροφή των πινακίδων απαιτείται η προσκόμιση του συμβολαίου ασφάλισης.
-Χρηματικά πρόστιμα που θα φτάνουν τα 1.000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης, τα 500 ευρώ για επιβατικά και τα 250 ευρώ για δίκυκλα.

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι θα επιστρέφονται τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια ικανότητας οδήγησης, άδεια οχήματος και πινακίδες κυκλοφορίας), ακόμη και πριν από την παρέλευση της προβλεπόμενης χρονικής περιόδου αφαίρεσης (από έξι μήνες έως δύο χρόνια), με την προϋπόθεση της καταβολής του διοικητικού προστίμου, σε αντίθεση με όσα ισχύουν σήμερα.