Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αίτηση για κατάθεση στη Βουλή της μελέτης αναδιάρθρωσης της ΕΒΖ από τον Μ. Μπόλαρη

bolarisΑίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Σερρών κ. Μάρκος Μπόλαρης με θέμα “Κατάθεση της μελέτης αναδιάρθρωσης της ΕΒΖ”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων:

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Οικονομικών κ. Γ. Χαρδούβελη

ΘΕΜΑ: «Κατάθεση της μελέτης αναδιάρθρωσης της ΕΒΖ»

Στην υπ’αριθμ. πρωτοκόλλου 1111/127/15.07.2014 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσα στη Βουλή, σχετικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις Σέρρες και στην Ορεστιάδα, έλαβα την υπ’αριθμ. πρωτοκόλλου 121/25.08.2014 απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στην απάντηση αυτή, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισημαίνει ότι «το κλείσιμο των 2 εργοστασίων της ΕΒΖ αποφασίστηκε στα πλαίσια αναδιάρθωσης της ΕΒΖ, διαδικασία για την οποία δεν είναι αρμόδιο να απαντήσει το ΥΠΑΑΤ».
Ωστόσο, στο αίτημά μου για «κατάθεση του συνολικού σχεδίου (Master Plan) που υλοποιεί η κυβέρνηση εν συνόλω, αντιμετωπίζοντας την Ε.Β.Ζ. ως μέρος της αναπτυξιακής πρόκλησης που αφορά την παραγωγική αλυσίδα», δεν έχω λάβει τα σχετικά έγγραφα από το καθ’ύλην αρμόδιο Υπουργείο.

ΑΙΤΟΥΜΑΙ:
Την κατάθεση της μελέτης αναδιάρθωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, η οποία σύμφωνα με την από 15.07.2014 επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας, εκπονήθηκε από τον σύμβουλο αναδιάρθρωσης Kantor, και αποτέλεσε την βάση πάνω στην οποία το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε την υλοποίηση σειράς μέτρων και παρεμβάσεων, στα πλαίσια των οποίων περιλαμβάνεται και η αναστολή της παραγωγικής λειτουργίας των εργοστασίων Σερρών και Ορεστιάδας.

Ο αιτών την κατάθεση των εγγράφων Βουλευτής

Μάρκος Μπόλαρης