Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση Τζιτζικώστα – υφυπουργού Παιδείας στη Θεσσαλονίκη

tziti-dermΣυνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα το πρωί, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θεοφάνη Παπά και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργου Καρατάσιου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Παιδείας, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα τη νέα σχολική περίοδο. Παράλληλα, στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο την έγκαιρη επίλυσή τους εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

«Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα σήμερα τον Υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, με τον οποίο μας συνδέει μία φιλία ετών. Θεωρώ ότι είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός Υπουργός που έχει αποδείξει την ικανότητά του να αντιμετωπίζει άμεσα τα προβλήματα, πάντα με συλλογικό πνεύμα και διάθεση συνεργασίας. Η σημερινή συνάντησή μας σηματοδοτεί την ενδυνάμωση της ήδη εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειάς μας, του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να επιλύουμε άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια ζητήματα ανακύπτουν με γνώμονα το συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αναφορικά με το μείζον ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, όπου εμπλέκεται άμεσα και το Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε καταθέσει σχετική πρόταση για τροπολογία του ισχύοντος νόμου, η οποία θα επιτρέψει να παραταθούν οι τρέχουσες συμβάσεις ως τα τέλη Οκτωβρίου 2014, στην περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Διαφορετικά, πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν προβλήματα».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την εκλογική του επιτυχία και σημείωσε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας να εντείνει τη συνεργασία του με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου, ώστε να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν προβλήματα και δυσλειτουργίες στο χώρο της εκπαίδευσης.

«Είμαι ευτυχής που συναντώ σήμερα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το φίλο Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο προσκαλώ να επισκεφθεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να έχουμε μια ευρύτερη συνάντηση εργασίας για ζητήματα κοινής αρμοδιότητας. Η σημερινή συνάντηση αποτελεί για μένα μια πολύ καλή ευκαιρία να υπογραμμίσω ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η αλληλεγγύη συνιστά κυρίαρχο στοιχείο και στην εκπαιδευτική πολιτική», κατέληξε ο κ. Δερμεντζόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο Υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τροποποίηση του ισχύοντος νόμου για τη μεταφορά μαθητών.