Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συμφωνία για να μην μείνουν αδιάθετα τα ροδάκινα (μέσω διανομής σε φορείς) – Ο Τσίπρας επέρριψε ευθύνες σε Σαμαρά & Βενιζέλο

pesca4Συμφωνία, βάσει της οποίας τα αδιάθετα – λόγω ρώσικου εμπάργκο (και όχι μόνο) – ροδάκινα θα διανεμηθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, φιλανθρωπικά και κοινωφελή Ιδρύματα καθώς και Μητροπόλεις της χώρας“έκλεισε” χθες το απόγευμα.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες στην Αθήνα, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Καρασμάνη, του αναπληρωτή υπουργού Πάρη Κουκουλόπουλου, των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου, Μόσχου Κορασίδη & Δημήτρη Μελά, καθώς και του Ειδικού Γραμματέα Δημήτρη Ιατρίδη, αποφασίστηκε οι εκπρόσωποι των παραγωγών να ξεκινήσουν άμεσα επαφές για την υπογραφή συμφωνιών με τους φορείς προς τους οποίους θα διατεθούν δωρεάν ποσότητες ροδακίνων. Έτσι αναμένεται πλέον να ενεργοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες και να προχωρήσει το θέμα.

Χθες επίσης έγινε και συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με επιτροπή παραγωγών από Ημαθία και Πέλλα για το ίδιο θέμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ευθύνες σε Σαμαρά και Βενιζέλο και όπως ανέφερε μεταξύ άλλων “Δίχως την ελληνική συναίνεση, δεν θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση στην ΕΕ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το εμπάργκο και στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Η ελληνική πλευρά όχι μόνο δεν άσκησε τα δικαιώματά της, προκειμένου να προστατέψει τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά συνέβαλε ενεργά στην προετοιμασία και επεξεργασία των κυρώσεων, αφού αυτή ξεκίνησε ενόσω είχαμε την Προεδρία της Ε.Ε.