Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

«Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ τη Δευτέρα 25 Αυγούστου Θέατρο Άλσους Δήμου Βέροιας

afisamaria pentagiotissaΤο κορυφαίο έργο «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ, από την Θεατρική Δημιουργία Επιχειρήσεις «Λεμπέση», παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δ. Βέροιας την Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 και ώρα 21:00, στο Θέατρο Άλσους Δήμου Βέροιας.

.

Το έργο παρουσιάζει την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα της Ελλάδας τα τελευταία 50 χρόνια, με τη ματιά και το προσωπικό χιούμορ του Μποστ αποτυπωμένο χαρακτηριστικά στα κείμενα του, γραμμένα σε ομοιοκατάληκτο δεκαπεντασύλλαβο, αλλά και στα μοναδικά σκίτσα με τις γνωστές ανορθογραφίες που δημοσιεύονταν στον τύπο της εποχής του.

.
ΤΟ ΕΡΓΟ:
Το αγαπημένο έργο του Μποστ «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ»που παρουσιάζεται φέτος το καλοκαίρι σε περιοδεία με τον Γιάννη Μποσταντζόγλου να ερμηνεύει τη θρυλική Μαρία από τους Πενταγιούς και για πρώτη φορά να παίζει και να σκηνοθετεί σε έργο του πατέρα του.

Η ΜΑΡΙΑ Η ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ είναι ένα δραματικό ειδύλλιο και ταυτόχρονα μια ξεκαρδιστική σουρεαλιστική κωμωδία, μία λαϊκή όπερα. Εξιστορεί την ζωή της Μαρίας, της κοπέλας, της γυναίκας, της ερωμένης, της φεμινίστριας και κυρίως της όμορφης καθώς… «και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παληκάρια…»

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία ……… Γιάννης Μποσταντζόγλου

Μουσική ……………. Γιούρι Στούπελ

Χορογραφίες …….. Άννα Αθανασιάδη

Σκηνικά …………….. Παναγιώτης Μανίκας

Επιμέλεια κοστουμιών…… Δέσποινα Βολίδη

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Γιάννης Μποσταντζόγλου – Θανάσης Βισκαδουράκης

Δήμητρα Παπαδήμα – Κώστας Φλωκατούλας

Περικλής Αλμπάνης – Πέτρος Πέτρου

Μάριος Λεωνίδου – Κωνσταντίνος Πασσάς

Γιώργος Ματαράγκας και ο Πέτρος Ξεκούκης

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.