Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ελληνορωσικό Επιμελητητήριο: αναφορά στα είδη που απαγορεύεται η εισαγωγή τους στη Ρωσία

ellrosepimelΑπό το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο δημοσιοποιήθηκε το παρακάτω ενημερωτικό, σχετικά με το εμπάργκο που επεβλήθη από την Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

“Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης της Ρωσικής Κυβέρνησης σχετικά με την ολική απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων τροφίμων που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία, το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρουσιάζει τη λίστα των δασμολογικών κλάσεων για τους Έλληνες εξαγωγείς, η οποία επισυνάπτεται.

Η απαγόρευση τίθεται σε άμεση εφαρμογή από τις 7 Αυγούστου 2014 για ένα έτος.

Συγκεκριμένα, πλήρη απαγόρευση επιβάλλεται στις εισαγωγές….

…μοσχαρίσιου και χοιρινού κρέατος, οπωροκηπευτικών, κρέατος πτηνών, ψαριών, τυριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης.

Eξαιρούνται από το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων τα εξής: παιδικές τροφές και αλκοολούχα (συμπεριλαμβανομένου του κρασιού). Στο παρών κατάλογο εξαίρεση αποτελούν επίσης τα προϊόντα ελιάς και ελαιολάδου, προϊόντα σησαμιού (χαλβάς, ταχίνι), γλυκά κουταλιού, λουκούμια, κ.α.

Σχετικά με τις δασμολογικές κλάσεις μπορείτε να σιγουρευτείτε στην ιστοσελίδα europa.eu

*Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής στην ελληνική απόδοση των δασμολογικών κλάσεων, μιας και δεν συμπίπτουν πάντα οι καταλήξεις μεταξύ του Ευρωπαϊκού TARIC & ρωσικού ТН ВЭД – CC FEA (Commodity Classification for Foreign Economic Activity).”

————

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1995, με την πρωτοβουλία Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών και λειτουργεί ως ανεξάρτητο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό καθεστώς ιδιωτικού δικαίου. Αριθμεί γύρω στα 300 μέλη, τόσο επιχειρήσεις, φορείς, επιχειρηματικές οργανώσεις όσο και ιδιώτες από τη Ρωσία και την Ελλάδα οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.