Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Από το 2009 οι Δήμοι ήξεραν ότι πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές οι παιδικές χαρές

paidikixaraΠολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας για το θέμα των πινακίδων στις παιδικές χαρές. Αιτία και οι 2 προσκλήσεις για κατάθεση προσφορών για την προμήθεια των πινακίδων.

Το θέμα (για την περιοχή μας) είχε αναδειχθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας (ΕΔΩ), στις 30 Ιουνίου, την ίδια ημέρα που έληγε η προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο στους Δήμους όλης της χώρας ώστε να μπορέσουν να πιστοποιηθούν και να λειτουργούν οι παιδικές χαρές.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση υπήρξε μάλιστα η παραδοχή ότι μόνο 2 από το σύνολο των παιδικών χαρών του Δήμου πληρούν τις προϋποθέσεις. Από τις 19 Ιουνίου είχαμε γράψει για το θέμα, με αφορμή μια ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης (ΕΔΩ).

Το ζητούμενο όμως είναι άλλο – και όχι τόσο αν υπάρχουν μια, δυο ή δεκαδύο κατάλληλες. Το ερώτημα είναι άλλο: από το 2009 οι Δήμοι της χώρας ήξεραν πως θα πρέπει οι παιδικές χαρές να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές και συνέχιζαν να φτιάχνουν νέες χωρίς να τις ακολουθούν…