Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ήταν άνεργη, κέρδισε 27 εκατ. λίρες και τώρα μοιράζει δουλειές στους συντοπίτες της

vrexeileftaΜέχρι τον περασμένο Δεκέμβρη η 48χρονη Μάργκαρετ Λούγκχρεϊ από το Σταμπέιν της Β. Ιρλανδίας, ζούσε με 58 λίρες την εβδομάδα, που ήταν το επίδομά της από το ταμείο ανεργίας. Ένα απόγευμα καθώς επέστρεφε στο σπίτι της αγόρασε ένα λαχείο και κέρδισε 27 εκατ. λίρες.

Φυσικά άλλαξε η ζωή της, αλλά το σημαντικό είναι πως αποφάσισε να αλλάξει και τη ζωή των συμπατριωτών της. Όπως δήλωσε στη «Sunday Life», θα κρατήσει 1 εκατ. λίρες για τον εαυτό της και με τα 26 θα «στήσει» επιχειρήσεις ώστε να δημιουργούνται θέσεις εργασίας για τους συντοπίτες της που είναι άνεργοι.

 

Διέθεσε ήδη 1 εκατ. λίρες για να δημιουργηθεί τουριστικό χωριό στο Σταμπέιν, ενώ δημιούργησε και φυσικά χρηματοδοτεί άλλες εννέα επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονται συμπατριώτες της.

«Όλοι έχουν το δικαίωμα να εργαστούν για να ζήσουν, να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους, να αγοράσουν το δικό τους σπίτι, να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους ανθρώπους», ανέφερε σε δηλώσεις της η 48χρονη, που έχει βιώσει στο πετσί της τον εφιάλτη της ανεργίας.

.

πηγή: Το Ποντίκι Web