Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας τοπικά νέα Χωρίς κατηγορία

Απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου στην επιστολή των 8 Δημοτ. Συμβούλων (για το πανηγύρι)

emporikos_syllogosΜε επιστολή απαντά ο Εμπορικός Σύλλογος στους 8 δημοτικούς συμβούλους που είχαν στείλει δική τους επιστολή στο Σύλλογο, σχετικά με το πανηγύρι της Αλεξάνδρειας – που τελικά, κατά πως δείχνουν τα πράγματα, δεν θα γίνει.

Η επιστολή των συμβούλων – την οποία μπορείτε να ξαναδιαβάσετε ΕΔΩ – είχε αποσταλεί στις 24 Ιουλίου ενώ η απάντηση του Εμπ. Συλλόγου φέρει χθεσινή ημερομηνία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει τα παρακάτω:

.

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

κ. Ανεσίδη Νικόλαο

κ. Δριστά Στέφανο

κ. Αλευρά Χρήστο

κ. Ναλμπάντη Κω/νο

κ. Τασιόπουλο Αναστάσιο

κ. Χατζημιχαήλ Θεοχάρη

κ. Κιρκιλιανίδη Ιωάννη

κ. Σαρακατσάνο Ν.

 .

Αξιότιμοι Κύριοι,

δυστυχώς ένας θεσμός ο οποίος κρατούσε εδώ και 150 χρόνια, από αδιαφορία των Διοικούντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τείνει να εξαφανιστεί.

Ένας θεσμός που ξεκίνησε ως ζωοπανήγυρη και μετεξελίχθηκε σε εμποροπανήγυρη και σε χώρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας αποτελώντας πόλο έλξης χιλιάδων κατοίκων των γύρω περιοχών, δυστυχώς οι Διοικούντες των τελευταίων 10 ετών, το κατάντησαν σε θεσμό συγκέντρωσης αθίγγανων.

.

Πάγια και διαχρονική θέση μας που την έχουμε εκφράσει σε όλες τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις των τελευταίων ετών, είναι να δοθεί μια νέα μορφή στο ξακουστό μας πανηγύρι, πιο πολιτιστική και πιο διευρυμένη (και χωροταξικά).

Ν’ απλωθεί σε όλη την επικράτεια της πόλης, είτε στο χώρο της εκκλησίας (σε εκδηλώσεις που είναι σύμφωνη), είτε στο κέντρο της πόλης (Πνευματικό Κέντρο, πρώην Εθνική Τράπεζα, παζάρι) με διάφορες εκδηλώσεις όπως, “Πολιτιστικό Αντάμωμα”, έκθεση ανθοκομίας, έκθεση βιβλίου, έκθεση προβολής τοπικών προϊόντων, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις από τοπικά συγκροτήματα, αλλά και σε ειδικό φυλαγμένο και προστατευόμενο χώρο (π.χ. παζάρι) δημιουργία Λούνα Παρκ.

Θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι Φορείς, όπως και η Αστυνομία, ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σκύψουν πάνω απ’ το πρόβλημα που λέγεται «Πανηγύρι Αλεξάνδρειας».

Επειδή το πρόβλημα είναι μεγάλο και σοβαρό και δεν αρκούνε δέκα παράγραφοι για να διατυπώσουμε το πλήρη πλάνο μας, είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων, ώστε να διατυπώσουμε την πλήρη πρότασή μας, που αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Με εκτίμηση

Η Διοίκηση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας

.

Υ.Γ.

Τελικά την πόλη μας δεν την αποδυναμώνουνε μόνο οι Κυβερνήσεις και η Τρόικα, αλλά και οι ίδιοι οι ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ, με αποκορύφωμα την εξαφάνιση του πανηγυριού μας.

 .

Την παραπάνω επιστολή ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας την κοινοποιεί στους:

Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Δημητριάδη Φώτιο

Νεοεκλεγέν Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνη Παναγιώτη

Παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Δημοτικούς Συμβούλους Αλεξάνδρειας

Επιμελητήριο Ημαθίας

Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Αντιπερειφερειάρχη ΠΕ Ημαθίας

ΕΣΕΕ

Ομοσπονδία Ε.Σ. Κεντρ. & Δυτ. Μακεδονίας

Διοικητή Α.Τ. Αλεξάνδρειας

ΜΜΕ