Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

2ος στον κόσμο στα +90 κιλά ο Αμπατζής Θεόφιλος

imathionfoto003Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 06 Ιουλίου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο του 2014 το οποίο φιλοξενήθηκε στην Παραλία Κατερίνης.

Η χώρα μας συνέλεξε εννέα χρυσά, εννέα ασημένια και εννέα χάλκινα μετάλλια στις ηλικιακές κατηγορίες των παίδων – κορασίδων, εφήβων – νεανίδων, ανδρών – γυναικών.

Μεταξύ των διακριθέντων και ο συντοπίτης μας Αμπατζής Θεόφιλος ο οποίος κατέκτησε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στον τελικό της κατηγορίας των +90 κιλών εναντίον του πρωταθλητή Ευρώπης της ελληνορωμαϊκής στους έφηβους Ρουμάνου CARAS Vasilie Vlad. Ο Γιδιώτης παλαιστής τραυματίστηκε στον δικέφαλο μηριαίο κατά την διάρκεια του ημιτελικού και δεν κατάφερε να αποδώσει το 100% των δυνατοτήτων του. Παρόλα αυτά η διάκρισή του δεν είναι αμελητέα, γι΄αυτό και τον συγχαίρουμε.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Θεόφιλος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πάλη σε ηλικία 5 ετών στο τμήμα πάλης του Αλκέτα και μετά από πολλές διακρίσεις μεταγράφηκε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης όπου συνέχισε τις διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και του οποίου αθλητής είναι μέχρι και σήμερα.

http://www.imathionwrestlingclub.com