Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι πόλεμοι της Γιουγκοσλαβίας με τις άπειρες αμαρτίες

jugoslaviaΤην ίδια ώρα που ανακοινώθηκε πως συνελήφθη στην Ελλάδα (συγκεκριμένα στο Κιλκίς) ένας Σέρβος ο οποίος αναζητούνταν από την Κροατική Αστυνομία (μέσω της Interpol) για εγκλήματα πολέμου κατά πολιτών, μια έρευνα της ΕΕ αποκαλύπτει πως η ένοπλη αλβανική οργάνωση UCK (που στο τέλος την έκαναν και μια έμμεση νομιμοποίηση, αφού έβαλαν μέλος της ως πρωθυπουργό σε κράτος – μπανανία στα Βαλκάνια) εκτελούσε αιχμαλώτους, συνήθως Σέρβους και Ρομ, για να τους πάρουν τα όργανά τους και να τα πουλήσουν.

.

Η έρευνα του Κλίντ Γουίλιαμσον κράτησε δυόμιση χρόνια και βασίστηκε σε μια αναφορά του μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντικ Μάρτυ.

Στην έκθεση του Μάρτυ αναφέρεται μέχρι και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, πρώην μέλος του UCK. Ο “αναβαπτισμένος” σε επίσημο συνομιλητή από τους Δυτικούς Θάτσι (για να κάνουν τη δουλειά τους) απέρριψε τις κατηγορίες, ωστόσο υπάρχουν καταγγελίες εκ μέρους του Γουίλιαμσον για επιχείρηση τρομοκράτησης μαρτύρων και προσπάθεια συγκάλυψης εγκλημάτων του UCK.