Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κυριακάτικο άνοιγμα καταστημάτων σε 10 περιοχές

agoraΜε γοργούς ρυθμούς και χωρίς περιττές καθυστερήσεις προχωρά η μετατροπή της αγοράς της χώρας σε ζούγκλα, στην οποία θα επιβιώσει ο δυνατότερος και πιο εύρωστος οικονομικά.

Τα πρώτα βήματα έγιναν με τις “δοκιμαστικές” Κυριακές, μετά με κάτι περίεργες καταστάσεις που ονομάζονταν “λευκές νύχτες”, πλέον το θέμα έχει ανοίξει για τα καλά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σε 10 συγκεκριμένες (τουριστικές κυρίως) περιοχές και θα καταλήξει στο αναμενόμενο: στο άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη τη χώρα, κάθε ημέρα. Κλιμακωτά γίνονται αυτά τα πράγματα.

Οι 10 περιοχές είναι: τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου, Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης. Στην ουσία στις περιοχές αυτές θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρίς να απαιτείται απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη. Οι γνωρίζοντες δεν αποκλείουν αυτό που γράφουμε παραπάνω, δηλαδή την εξέταση του ενδεχομένου να επεκταθεί το συγκεκριμένο σύστημα – από την άνοιξη του 2015 – σε όλη τη χώρα.

Φυσικά, όπως αναφέρουν οι περισσότεροι, το πρόβλημα δεν σχετίζεται με τον χρόνο που οι καταναλωτές θα βρεθούν στην αγορά για τα ψώνια τους. Με το περιεχόμενο του πορτοφολιού τους σχετίζεται, που συνήθως είναι άδειο το μεγαλύτερο μέρος του μήνα …