Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κοινωνικό “μέρισμα”: θα δοθεί τέλη Ιουλίου (και αρχές Οκτωβρίου)

trapezasportelloΣύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση για το κοινωνικό “μέρισμα”, ορίστηκε πως οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν μεν με βάση τα εισοδήματα του 2012 (φορολογικές δηλώσεις 2013), αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τα περσινά εισοδήματα (φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος) θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα στο τέλος Ιουλίου.

Για τις υπόλοιπες αιτήσεις, που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1η Οκτωβρίου έως και τις 10 Οκτωβρίου.

Η τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το «κοινωνικό μέρισμα», με την οποία αυξήθηκε και το βασικό όριο εισοδήματος (συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό) στις 7.050 ευρώ από τις 6.000 ευρώ, ορίζει επίσης ότι μετά τη 14η Ιουλίου (λήξη της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων), οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν επανεξετάζονται αυτεπάγγελτα με βάση τα εισοδήματα των εμπρόθεσμων φετινών φορολογικών δηλώσεων. Παράλληλα, για τις αιτήσεις αυτές που έχουν απορριφθεί ή εκκρεμούν προς εξέταση, ως βασικό όριο εισοδήματος θα ληφθεί το νέο όριο εισοδήματος των 7.050 ευρώ.