Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιστολή δημοτικών συμβούλων σε φορείς και συλλόγους για το Πανηγύρι της Αλεξάνδρειας

epistolisymvoiloi20140724Επιστολή προς τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας καθώς και προς Πολιστιστικούς Συλλόγους απευθύνουν 8 δημοτικοί σύμβουλοι, με αφορμή το Πανηγύρι της Αλεξάνδρειας.
.

Στην επιστολή που υπογράφεται από τους δημοτικούς συμβούλους Ανεσίδη Νίκο, Δριστά Στέφανο, Αλευρά Χρήστο, Ναλμπάντη Κώστα, Τασιόπουλο Τάσο, Χατζημιχαήλ Χάρη, Κιρκιλιαννίδη Γιάννη και Σαρακατσάνο Νίκο αναφέρονται τα παρακάτω:

.

Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλεξάνδρειας

Προς: 1. Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας,
2. Πολιτιστικούς Συλλόγους

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως είναι γνωστό η εμποροπανήγυρις της Αλεξάνδρειaς που πραγματοποιείται κατ΄έτος τον Δεκαπενταύγουστο από το 1943, αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή και ένα θεσμό για την πόλη μας.
Όπως επίσης είναι γνωστό “το πανηγύρι της Παναγίας” πραγματοποιούνταν εξαρχής και έως πριν μερικά χρόνια στην αυή του εορτάζοντος ιερού ναού.
Δια λόγους που δεν είναι ευρύτερα απόλυτα γνωστοί, αποφασίστηκε να γίνεται μακριά από την εκκλησία και στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΥΕΒ αποδυνaμώνοντας έτσι και την ουσία και το νόημα εμποροπανηγύρεως.
Δυστυχώς για φέτος όπως τοποθετήθηκε η απερχόμενη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και συνηγόρησαν όσοι έχουν δικαίωμα “έκφρασης γνώμης” και μόνο, φαίνεται ότι προσανατολίζεται στο να μην επιτρέψουν την πραγματοποίησή.
Η απερχόμενη επίσης αντιπολίτευση με δική της πρόταση ζήτησε με κάθε τρόπο – και υπάρχουν αρκετοί – να προτείνει τη διενέργεια της εμποροπανηγύρεως όσο πλησιέστερα γίνεται προς τον εορτάζοντα ιερό ναό.
Επειδή από ότι πληροφορούμαστε σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – καθ’ ύλην αρμόδιο να αποφασίσει – σας παρακαλούμε για τις δικές σας απόψεις ως εμπλεκόμενους στο γεγονός φορείς.

Με τιμή
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
(ακολουθούν υπογραφές των προαναφερομένων στην αρχή της ανάρτησης).