Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

“Εγώ είμαι ο πατέρας του Γιαννάκη. Σαράντα χρόνια περίμενα αυτό το τηλεφώνημα”

ciproΤο ερχόμενο Σάββατο, 12 Ιουλίου, ο Γιαννάκης Λιασής από την Αγία Τριάδα Γιαλούσας, της κατεχόμενης Καρπασίας, επιστρέφει, μετά από σαράντα χρόνια, στο αγαπημένο του χωριό. Οι υπερήλικες, εγκλωβισμένοι γονείς του, Σάββας και Μαρούλα, δεν θα δουν το αγαπημένο παλληκάρι τους, που αποχαιρέτησαν τον Αύγουστο του 1974, αλλά τα λείψανα του για να τα ενταφιάσουν στο κοιμητήριο του χωριού.

.

Σε εκταφή που έγινε πριν από πολύ καιρό από την Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ) στο κατεχόμενο χωριό Κλεπίνη, βρέθηκαν τα λείψανα πέντε προσώπων. Στα τέλη του περασμένου Μαίου η ταυτοποίηση με τη μέθοδο DNA έδειξε ότι ο ένας από τους πέντε είναι ο Γιαννάκης Λιασής. Είναι ο πρώτος από τους πέντε, που ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα του, ίσως γιατί στην πλαγιά του λόφου που βρέθηκαν τα δικά του ήταν πρώτα.

 .

Η Τούλα Λιασή ζει στην Ολλανδία και είναι η αδελφή του Γιαννάκη Λιασή. Είναι ζωγράφος και πολλές από τις εμπνεύσεις προέρχονται από την Αγία Τριάδα. Της τηλεφώνησαν, ημέρα Παρασκευή, στο κινητό της τηλέφωνο. Συμπτωματικά βρισκόταν στο χωριό, λόγω ασθένειας της μητέρας της. Τους είπε να την καλέσουν στο τηλέφωνο του σπιτιού μιας και ο πατέρας της εκείνη την ώρα ξεκουραζόταν. Όμως, ο Σάββας Λιασής σήκωσε το τηλέφωνο από το άλλο δωμάτιο και αντιλήφθηκε περί τίνος επρόκειτο. Η κόρη του αντέδρασε, λέγοντάς του ότι το τηλεφώνημα ήταν για εκείνη.

 .

«Εγώ είμαι ο πατέρας του Γιαννάκη. Σαράντα χρόνια περίμενα αυτό το τηλεφώνημα» απάντησε ο κ. Σάββας…

.

nooz.gr