Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δυο κράτη θέλουν (ή μάλλον ήθελαν από πάντα) οι Τουρκοκύπριοι

piattprinΈνα έγγραφο που αποδεικνύει τις προθέσεις των αρχηγών της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας στην Κύπρο παρέδωσε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν είναι κάτι νέο αυτό που θέλουν οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι. Απλά, τώρα με τα αέρια και τα πετρέλαια που υπάρχουν, επιχειρούν να κλείσουν το θέμα όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να προχωρήσουν σε συνεκμετάλλευση παρέα με τον νόμιμο κάτοχό τους, την Κυπριακή Δημοκρατία.

Γιατί ποιος δεν ήξερε ότι η Τουρκοκυπριακή πλευρά (που με την παρουσία της ως “Αρχή” νομιμοποιεί την εισβολή και κατοχή του νησιού) λαμβάνει εντολές από την Τουρκία ή πως δεν λειτουργούσε τόσα χρόνια με έναν και μόνο σκοπό, δηλαδή τη διχοτόμηση του νησιού και τη δημιουργία 2 ανεξάρτητων κρατών;

Όπως και να ‘χει, το έγγραφο είναι αποκαλυπτικό της κατάστασης και του που θέλουν να φέρουν το θέμα οι γείτονες μας: μέσα σε 10 σελίδες – όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλιλεύθερος – η τουρκοκυπριακή πλευρά επιχειρεί να παρακάμψει τη συζήτηση για το εδαφικό, την ασφάλεια και τις εγγυήσεις καθώς και την ουσιαστική συζήτηση του θέματος των εποίκων.