Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δεκάδες επιστήμονες στην πτήση που καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία

MalaysianairΕξαιρετικά περίεργη αυτή η ιστορία με την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροπλάνου πάνω από την Ουκρανία.

Γιατί εμπλέκονται πολλοί (Ρώσοι, Ουκρανοί, αντάρτες, Αμερικάνοι, Ολλανδοί κλπ), επειδή υπάρχει επίσης θέμα με τα “μαύρα κουτιά” και που αυτά θα καταλήξουν (ποιος θα τα “διαβάσει” δηλαδή), καθώς και επειδή – όπως λένε και όσοι ασπάζονται θεωρίες συνωμοσιών – η κατάρριψη συνέπεσε με την χερσαία επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα κλπ κλπ κλπ.

Μέσα σε όλα όμως πρέπει να σημειωθεί κάτι εξαιρετικά σημαντικό: η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχασε εξέχοντα μέλη της, αφού στο συγκεκριμένο αεροπλάνο που καταρρίφθηκε επέβαιναν δεκάδες  επιστήμονες που πήγαιναν στο 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο για την καταπολέμηση του AIDS (το Συνέδριο για τη μάχη κατά του AIDS/HIV ξεκινά την Κυριακή).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δεκάδες ερευνητές βρίσκονταν σε αυτήν την πτήση, ώστε να συνεχίσουν από την Κουάλα Λουμπούρ το ταξίδι για το συνέδριο, μια που το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα πετούσε μετά για Μελβούρνη. Μεταξύ αυτών και ο Γεπ Λάνγκε, που είχε πίσω του 30 χρόνια έρευνας στη μάχη κατά του ιού και της ασθένειας. Ήταν πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Κοινότητας για το AIDS (IAS).