Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Για γνώση της κατάστασης της 56χρονης από τη ΔΕΗ κάνουν λόγο οι συγγενείς της

deiroloiΠολλά ακούγονται για την πραγματικά δραματική ιστορία που εξελίχθηκε στην Κρήτη και που στοίχισε τη ζωή μιας 56χρονης που ζούσε χάρη στη μηχανική υποστήριξη τα τελευταία 15 χρόνια.

Η ΔΕΗ λέει ότι η συγκεκριμένη σύνδεση δεν ήταν ενταγμένη σε κάποια κατηγορία από αυτές που το ρεύμα δεν κόβεται με τίποτε (Μητρώο Ευάλωτων Πελατών) και πως το “ρολόι” ήταν σε άλλο όνομα (“η Επιχείρηση δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής ήταν μηχανικά υποστηριζόμενος, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα” αναφέρει μεταξύ άλλων η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της) ενώ οι συγγενείς της 56χρονης χαρακτηρίζουν δολοφόνους αυτούς που έκοψαν το ρεύμα.

“Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο. Για μένα αυτοί είναι δολοφόνοι, αλλά εγώ δεν θα μπω στη λογική να κάνω άσχημες πράξεις, αλλά θα ακολουθήσω την νόμιμη οδό” ανέφερε ο ένας από τους δύο γιους της στον ΣΚΑΪ. Επίσης αναφέρθηκε πως η περίπτωση ήταν γνωστή στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ και πως… οι συγγενείς ειδοποιούνταν έγκαιρα όταν ήταν να γίνουν ακόμη και έργα, λόγω των οποίων θα κόβονταν το ρεύμα στο σπίτι. Όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε σε δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε να γίνουν εργασίες στην κολόνα που βρίσκεται έξω από το σπίτι, η ΔΕΗ ενημέρωσε τον εργολάβο και τον υποχρέωσε να φέρει γεννήτρια. Σημείωσαν ότι από το 2004 ως το 2007 η ΔΕΗ τους παρείχε γεννήτρια, ενώ στην συνέχεια προμηθεύτηκαν δική τους.