Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απογραφή: 133 ΝΠΙΔ δεν έχουν απογραφεί ακόμη, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών

fasc2Και τρεις ημαθιώτικες εταιρίες βρίσκονται στον κατάλογο που γνωστοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών και σχετίζεται με τη μη απογραφή δημοτικών και αναπτυξιακών εταιριών.

Συνολικά, μέχρι εχθές που ανακοινώθηκε ο κατάλογος (που καταρτίστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης) δεν είχαν αποστείλει τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν 133 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, μεταξύ αυτών και 16 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (για τι οποίες ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης και δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης τον διαβεβαίωσε πως θα απογραφούν άμεσα). Ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος κάλεσε τις Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις να απογραφούν, ενώ, παράλληλα τόνισε, ότι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις – πλην των Κοινωφελών – με τριετή ζημιογόνα χρήση, θα κλείσουν.

.

Από τον κατάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα προκύπτει πως οι ημαθιώτικες εταιρίες είναι οι παρακάτω:

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.) ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
  2. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Β.)
  3. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ Α.Ε. Α.Α.Ε. ΟΤΑ (ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε.)

.

Για τις αναπτυξιακές εταιρίες που δεν έχουν απογραφεί ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος είπε πως μπορεί οι αναπτυξιακές να είναι πολυμετοχικές, αλλά άνω του 50% το κατέχουν οι δήμοι. Άρα και μόνο γι’ αυτό πρέπει να απογραφούν και να είναι γνωστοί οι μισθοί τους. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Περιφέρεια χωρίς τις αναπτυξιακές. Οι αναπτυξιακές ζουν και επιβιώνουν από προγράμματα της Ε.Ε.. Όλες οι συμβάσεις ανανεώνονται χωρίς παρέμβαση της κυβέρνησης. Οπότε, κατέληξε, υπάρχει μόνο θέμα δυσπιστίας.