Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συλλαλητήριο για ακτές – χημικά – Σκουριές στις 11 Ιουλίου

syllalath20140711Συλλαλητήριο το οποίο θα ακολουθήσει μια συναυλία στην οποία θα εμφανιστούν οι Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ν. Τουλιάτος, Παντελής Θαλασσινός, Νένα Βενετσάνου και Κώστας Λειβαδάς έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα την Παρασκευή 11 Ιουλίου.

Το συλλαλητήριο θα είναι μια “ενωτική” διαμαρτυρία πολλών φορέων και οργανώσεων που αντιτίθενται σε τόσο διαφορετικά αλλά και τόσο όμοια μεταξύ τους θέματα, όπως η εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική, η καταστροφή των συριακών χημικών στα δυτικά της Κρήτης ή το ξεπούλημα των ακτών της χώρας μας.

Στο κάλεσμα αναφέρονται τα παρακάτω:.

Να πούμε όλοι μαζί:

Όχι στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Γιατί θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, το ευαίσθητο περιβάλλον, αλιεία και τουρισμό, Οι χώρες που τα κατασκεύασαν έχουν ειδικές εγκαταστάσεις. Εκεί να καταστραφούν! Αν γίνει τώρα στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της Ελλάδας, θα γίνεται πάντα εδώ.

Όχι στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Αποψιλώνει ένα αρχέγονο δάσος και καταστρέφει πλήρως το νερό της περιοχής. Μέσω της τοξικής σκόνης θα καταστρέψει την υγεία, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομεία και τουρισμό της περιοχής. Για να επιβληθεί στην τοπική κοινωνία έχουν ανασταλεί τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Όχι στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό. Γιατί ιδιωτικοποιεί τις ακτές μας. Εσύ πού θα κολυμπάς του χρόνου; Γιατί εμπορευματοποιεί τις παραλίες μας. Πόσο θα σου κοστίσει το μπάνιο του χρόνου; Γιατί καταστρέφει τις ακτές μας. Πού θα κολυμπάς όταν οι παραλίες γίνουν βίλες;»