Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Λ. Τσαβδαρίδης: Θα λειτουργήσει και τη νέα σχολική χρονιά το Γυμνάσιο Πλατέος

tsavdermplati gymansioΜε δελτίο τύπου που εστάλη πριν από λίγο, ο βουλευτής Ημαθίας Λάζ. Τσαβδαρίδης ενημερώνει πως και για τη σχολική χρονιά 2014-2015 θα συνεχιστεί η λειτουργία του Γυμνασίου Πλατέος.

Συγκεκριμένα, στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:

 

“ΥΠΕΓΡΑΦΗ από τον Υφυπουργό Παιδείας η σχετική απόφαση μετά από συνάντηση του, με τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη και τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας

.

Τη συνέχιση της λειτουργίας του Γυμνασίου Πλατέος και το νέο σχολικό έτος (2014-2015) υπέγραψε σε σχετική απόφαση του ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν μαζί του στο γραφείο του, αποκλειστικά για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης την Πέμπτη 3 Ιουλίου.

Όπως είναι γνωστό, κάθε έτος ήδη από το 2011 έβγαινε συγκεκριμένη απόφαση που ανέστελλε την απόφαση κατάργησης του Γυμνασίου Πλατέος, η οποία και είχε υπογραφεί από την τότε Υφυπουργό κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο Βουλευτής Ημαθίας και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ζήτησαν επιπροσθέτως να ανακληθεί οριστικά αυτή η απόφαση της κας Χριστοφιλοπούλου, αίτημα το οποίο ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει εν ευθέτω χρόνο σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Τσαβδαρίδης μετά τη θετική έκβαση του σημαντικού αυτού ζητήματος, δήλωσε τα εξής: «Ένα φλέγον ζήτημα για το Δήμο της Αλεξάνδρειας είχε αίσιο τέλος, επ’ ωφελεία της μαθητιώσσας νεολαίας της ευρύτερης περιοχής, των οικογενειών των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αντιλαμβανόμενος την αγωνία που εξέφραζαν αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Πλατέoς, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης αλλά και διάφοροι τοπικοί φορείς, με τους οποίους είχαμε κατ’ επανάληψη συνεργασία στο Γραφείο μου, κάναμε διαρκείς προσπάθειες από κοινού, προκειμένου να αποφύγουμε κάθε ενδεχόμενο μη λειτουργίας του Γυμνασίου και συνεπαγόμενης ταλαιπωρίας των μαθητών του.

Οι συντονισμένες προσπάθειες όλων μας, αλλά και η ευαισθησία του νέου αρμόδιου Υφυπουργού κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.”