Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κροκόδειλος στην Κρήτη: επιβεβαιώνεται η ύπαρξή του

cocodrillosing-tile… το twitter έχει πιάσει φωτιά από τα ευφάνταστα “τιτιβίσματα”  και διάφορες φωτοσοπιές ήδη έχουν λάβει τη θέση τους στο διαδίκτυο!

Τελικά επιβεβαιώνεται η ιστορία με τον κροκόδειλο στην Κρήτη και ένας… “σύντεκνος Κροκοδειλάτσης” κολυμπά στη λίμνη της Π.Ε. Ρεθύμνου.

Για το θέμα, όπως αναφέρουν κρητικά ΜΜΕ (π.χ. ΕΔΩ) εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Ρεθύμνης, που αναφέρει:

.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) επιβεβαιώνει την ύπαρξη του ερπετού στην περιοχή της λίμνης του φράγματος Ποταμών. Εμφάνιση του ερπετού σημειώθηκε στο τμήμα της λίμνης προς Βολιώνες.

 

Όπως βεβαιώνει ειδικός ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου το ερπετό δεν αναμένεται να απομακρυνθεί από το νερό και τις όχθες της λίμνης, άλλα είναι δυνατόν να βρεθεί σε οποιοδήποτε σημείο των νερών της λίμνης.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, εφόσον δεν κολυμπούν στην λίμνη και παραμένουν μακριά από τις όχθες της. Υπενθυμίζεται δε ότι, ανεξάρτητα από το παραπάνω γεγονός, το κολύμπι στην λίμνη Ποταμών απαγορεύεται.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή του φράγματος με συμμετοχή εκπροσώπων του ΟΑΚ, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποφασίστηκε:

– Άμεση τοποθέτηση περίφραξης στην περιοχή όπου εμφανίστηκε το ερπετό

– Άμεση τοποθέτηση πινακίδων κινδύνου σε ελληνικά και αγγλικά που να ενημερώνουν τους εκδρομείς ότι απαγορεύεται το κολύμπι στην λίμνη

– Επιτήρηση της περιοχής από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Η επιχείρηση εντοπισμού και απομάκρυνσης του ερπετού από την λίμνη αναμένεται να λάβει χώρα στα μέσα της εβδομάδας με συνεργασία ΟΑΚ και Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.