Κατηγορίες
Ελλάδα Επιτροπεία Οικονομία Χωρίς κατηγορία

Όταν μιλάει ο Πώλ… (όχι ο Νιούμαν, ο άλλος – το …δικό μας παιδί)

paultompΟ άνθρωπος ήταν ξεκάθαρος και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά οδοντόκρεμες (και μάλιστα κακής ποιότητας, όπως αυτές που μοίραζαν οι Αμερικανοί στρατιώτες στη Γερμανία μετά τον πόλεμο, το 1945).

.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο επικεφαλής της Αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: “Υποστηρίζουμε την επιθυμία των Αρχών να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις. Αλλά αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών στην Ελλάδα, όπως είναι η ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης, όπου η πρόοδος εξακολουθεί να υστερεί, έτσι ώστε ο καθένας να πληρώνει το μερίδιο από τους φόρους που του αναλογεί. Μόνο με την πρόοδο σε αυτούς τους τομείς θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν περαιτέρω οδυνηρές περικοπές δαπανών”.

.

Όσο για την περίοδο 2011-2012 την χαρακτηρίζει ως “πολιτική αναταραχή … (που) …δημιούργησε αμφιβολίες σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, έβλαψε την εμπιστοσύνη και επιδείνωσε σοβαρά τους «πόνους» από την προσαρμογή. Με την έναρξη της θητείας ενός ευρύτερου κυβερνητικού συνασπισμού και την αποφασιστική εφαρμογή των πολιτικών, οι φόβοι της εξόδου από την Ευρωζώνη έχουν αποσυρθεί από το τραπέζι”.

.

Και άσε τους δικούς μας να λένε τα δικά τους.

.

Ο άνθρωπος τα είπε όλα ενώ με μια ακόμη ευθεία παρέμβαση χαρακτηρίζει “πολιτική αναταραχή” το αποτέλεσμα εκλογών που έγιναν στη χώρα και ζητά ευρείες συναινέσεις (για να περπατήσει το έργο που έχουν κατά νου οι προϊστάμενοι του μαγαζιού του και οι υπόλοιποι εταίροι τους).

.

Μπανανία λοιπόν;;; Όπως το πάρει κανείς….

.