Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνελήφθη 27χρονη επειδή έκλεψε laptop και χρησιμοποιούσε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του

laptop002Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε πρόσφατη υπόθεση κλοπής φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή και άλλων αντικειμένων, τα οποία αφαιρέθηκαν από την κατοχή ημεδαπού, σε δημόσιο συγκοινωνιακό μέσο στην Αθήνα.

.
Σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος μίας 27χρονης ημεδαπής, που διαμένει στη Λιβαδειά, για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων.
.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τη συγκεκριμένη υπόθεση κλοπής, προέκυψε ότι προσωπικά αρχεία του παθόντα, τα οποία ήταν αποθηκευμένα στον υπολογιστή του (φωτογραφίες, τηλέφωνα, στοιχεία ταυτότητας κ.ά.) χρησιμοποιήθηκαν παράνομα για τη δημιουργία εικονικών «προφίλ» σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Μέσω αυτών των σελίδων δημοσιεύονταν συκοφαντίες σε βάρος του και ψευδή γεγονότα για την προσωπικότητά του..

Από την περαιτέρω ενδελεχή διερεύνηση, αλλά και εμπεριστατωμένη ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα ψηφιακά ίχνη της 27χρονης δράστιδας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λιβαδειάς.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο κλεμμένος φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ η 27χρονη δεν συνελήφθη καθότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία :
Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr

Μία απάντηση στο “Συνελήφθη 27χρονη επειδή έκλεψε laptop και χρησιμοποιούσε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του”

Δεν σας ηξερα μεχρι πρωτινος κατα τυχη σας βρηκα.Αλλα ομως εισαστε πολυ ΚΑΛΟΙ.Ετσι να συναιχεισεται.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.