Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνέχεια στο έργο της …ανάπτυξης της χώρας (με μεταβίβαση πολλών φιλέτων στο ΤΑΙΠΕΔ)

taipedΜεταξύ αυτών που μεταβιβάζονται είναι και ένα ακίνητο με κτίσμα στην Κουμάρια Βέροιας

.

Συνέχεια στο έργο της …ανάπτυξης δίδεται με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ να μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ 176 στρέμματα γης από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μέχρι τα «Αστέρια» Γλυφάδας, άλλα 20 στρέμματα στην Γλυφάδα, καθώς και το Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (όπου και το Cape Sounio του ομίλου Grecotel)*, έκτασης 383 στρεμμάτων, κυριότητας του ΕΟΤ, που τελεί υπό τη διοίκηση και διαχείριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή οκτώ υπουργών της κυβέρνησης (Ιω. Στουρνάρας, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Γεωργιάδης, Ιω. Μανιάτης, Χ. Αθανασίου και Όλγα Κεφαλογιάννη), μεταβιβάζει τα εν λόγω ακίνητα στο ΤΑΙΠΕΔ.

.

Παράλληλα, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκε ή/και μεταφέρθηκε μία νέα ομάδα ακινήτων του Δημοσίου, που συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το λιμάνι της Ζέας, το Χιονοδρομικό Κέντρου του Παρνασσού, ξενοδοχεία Ξενία, ένα ακίνητο στο Μανχάτταν, διάφορες εκτάσεις σε παραλίες ή σε άλλα σημεία, κτήρια, καθώς και την έκταση των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας (πως αναφέρεται στην απόφαση της επιτροπής, «δεν συμπεριλαμβάνονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Ειδικού Κέντρου Θεραπείας Ουσιοεξαρτωμένων Κρατουμένων Βόρειας Ελλάδας (ΕΚΘΟΚ) και οι κτιριακές εγκαταστάσεις αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας (κεντρικό κατάστημα).

*ανανέωση: σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες που μεταδίδουν αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης τα συγκεκριμένα ακίνητα τελικά δεν θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο, αφού η σχετική απόφαση έχει αλλάξει και τα επίμαχα ακίνητα, τα οποία εντάσσονται στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας τελικά βγαίνουν εκτός του καταλόγου.