Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πολύς λόγος για την …παραίτηση του ΓΓ

xtheocharisΕντάξει, τα γράφουν λίγο …καλλιτεχνικά στον ιστότοπο του ΥΠΟΙΚ (δείτε παρακάτω το βιογραφικό του, όπως εμφανίζονταν μέχρι σήμερα το πρωί εκεί), το σίγουρο πάντως είναι πως δεν παραιτήθηκε αλλά τον …παραίτησαν.
Για αυτό άλλωστε και ο πρώην (πλέον) ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης βγήκε και είπε ό,τι είπε, σχετικά με τον τρόπο που ο ίδιος λειτουργούσε όσο καιρό ήταν στη θέση από την οποία έφυγε χθες.
.

apofbonusggΣτα ενδιαφέροντα του βιογραφικού του Θεοχάρης αλλά και της παρουσίας του στο υπουργείο είναι η θητεία του στη Lehman Brothers (αυτή που κατέρρευσε το 2008, με τις γνωστές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία) – είναι μεγάλο σχολειό η συγκεκριμένη εταιρία. Επίσης είναι γνωστές οι αντιδράσεις που είχαν δημιουργηθεί για το ποσοστό. Το “Κουτί της Πανδώρας”, είχε αποκαλύψει ότι …με το νόμο 4093/12 (που δεν είναι όποιος κι όποιος νόμος, αλλά το λεγόμενο “Μεσοπρόθεσμο”) στο άρθρο 6, παράγραφος β’, προβλέπονταν “ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus)” για τον εκάστοτε ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γραμματείας που υπερβαίνουν τον ετήσιο στόχο – δηλαδή από την είσπραξη των φόρων.

.
Χάρης Θεοχάρης
Γενικός Γραμματέας-Γ. Γ. Δημοσίων Εσόδων

Ο Χάρης Θεοχάρης κατά την διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (start-up). Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) – 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου.
.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing).
.

Με ικανότητες στην διαχείριση έργων και συστημάτων, στην σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμών καθώς και στον έλεγχο κόστους, υπήρξε σύμβουλος του τότε Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα. Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.