Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ποια ακριβώς υποδομή δεν μπορεί να την εκμεταλλευτεί η ίδια η Ελλάδα;

puntointeΘα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του, στη Μεσόγειο. Η Κίνα επιδιώκει περισσότερη συνεργασία με την Ελλάδα στους τομείς των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων, των οδικών δικτύων και άλλων υποδομών.

Τα παραπάνω αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, που από αύριο πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα. Και μπράβο του. Ο άνθρωπος κάνει το ταξίδι ώστε να αναπτύξει σχέσεις που ευνοούν τη χώρα του.

.

Από όλα όμως όσα αναφέρει παραπάνω, ποια ακριβώς υποδομή ήταν αυτή που το Ελληνικό κράτος δεν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί σωστά, αν φυσικά την (οποιαδήποτε) υποδομή ή οργανισμό …δεν να τα διοικούσαν ως κομματικό μαγαζάκι και λάφυρο εκλογικής μάχης οι κάθε είδους αποτυχημένοι και μη εκλεγέντες πολιτικάντηδες, οι κάθε είδους συνδικαλισταράδες, οι κάθε είδους υπουργοί που νομίζουν ότι πρόκειται περί οικογενειακής και κομματικής επιχείρησης επί της οποίας δύνανται να πειραματίζονται (ενώ την ίδια στιγμή δεν έχουν διαχειριστεί στη ζωή τους ούτε περίπτερο), το κάθε λαμόγιο που ορίστηκε κατά καιρούς να τις αναλάβει (ως δώρο για “υπηρεσίες” του) κλπ κλπ.

.

Ποια ακριβώς υποδομή από τις παραπάνω, λοιπόν, δεν μπορεί να τη λειτουργήσει και να την εκμεταλλευτεί το Ελληνικό κράτος και ξεπουλιέται;;; Και για ποιο λόγο;; Δεν έχει την εμπειρία ή του λείπουν τα σοβαρά στελέχη; Ποια λοιπόν υποδομή;