Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παιδικές χαρές στο Δήμο Αλεξάνδρειας: ακατάλληλες (σύμφωνα με τα νέα δεδομένα), πλην δυο

paidikixaraΟι υπόλοιπες – πλην των δυο – θα συνεχίζουν να λειτουργούν, αλλά θα μπουν προειδοποιητικές πινακίδες!

Για το θέμα των παιδικών χαρών τα είχαμε πει πριν από λίγο καιρό (στις 19 Ιουνίου – αυτοί που το διάβασαν καταλαβαίνουν που αναφερόμαστε, όσοι δεν το διαβάσατε μπορείτε πάλι να το δείτε, ΕΔΩ).

Εν ολίγοις: οι παιδικές σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και να πιστοποιηθούν. Στο Δήμο μας αυτό δεν γίνεται. Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος (ο οποίος δέχθηκε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης), από το σύνολο των παιδικών χαρών του Δήμου μόλις ΔΥΟ πληρούν τις προϋποθέσεις για να παραμείνουν ανοιχτές. Πρόταση του Δημάρχου ήταν να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες στις παιδικές χαρές – για μη χρήση τους για αποφυγή ατυχημάτων –  και να αποσταλεί έγγραφο στο υπουργείο για να δοθεί παράταση.

Ο Χρήστος Αλευράς επίσης πρότεινε να αποσταλεί πίσω το έγγραφο στο υπουργείο, ώστε να δοθεί παράταση και οι παιδικές χαρές να μην κλείσουν. Με αυτό συμφώνησαν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που έλαβαν το λόγο.

Τελικά αποφασίστηκε, μετά από διαβούλευση – ως προς το περιεχόμενο του ψηφίσματος που θα αποστείλει το δημοτικό συμβούλιο στο υπουργείο – να αποσταλεί σχετικό αίτημα/ψήφισμα.

Και κάτι που δεν είπαν οι σύμβουλοι : αν η απόφαση ήταν από το 2009, τότε προς τι τα έξοδα για μια σειρά από παιδικές χαρές που έγιναν/ανακατασκευάστηκαν μετά το 2009;