Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παιδεία, εξετάσεις και “αναβαθμίσεις” με τράπεζες θεμάτων

8raniaΑυτή την ιστορία με την “αναβάθμιση” της παιδείας να την έχουμε λιγάκι στα υπ’ όψιν!

  • Την μια χρονιά κλείνουν το 20% των σχολικών μονάδων (αλήθεια, μια και το έφερε η κουβέντα, κανά νέο για το Γυμνάσιο Πλατέος υπάρχει;).
  • Την επόμενη, με αφορμή τις απαιτήσεις της Επιτροπείας για απολύσεις και συρρίκνωση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, “εξαφανίζουν” το περίπου το 15% των διδασκόντων.
  • Την μεθεπόμενη, με αφορμή τις εξετάσεις και τα μπερδέματα που παρουσιάστηκαν με τη βαθμολόγηση αλλά και με αυτή την Τράπεζα Θεμάτων, μεγάλο μέρος των μαθητών δεν περνάει τις τάξεις (άλλο πράγμα είναι να μην αξίζει ο μαθητής/ η μαθήτρια να “περάσει” την τάξη και άλλο πράγμα είναι το φετινό).
  • Σε λίγο θα δούμε και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, για να τελειώνει και αυτό το …θεματάκι.

Που μπορούν να οδηγήσουν όλα αυτά; Σε μια αναξέλεγκτη κατάσταση, στην οποία παιδεία θα έχουν μόνον οι έχοντες, οι μη έχοντες θα το σκέφτονται σοβαρά να στείλουν τα παιδιά τους σε ανώτατα ιδρύματα (που να βρεθούν λεφτά;;;;), πολύς κόσμος δεν θα μπορεί να φοιτήσει ούτε σε ΕΠΑΛ (ώστε να γίνει κάτι άλλο και όχι απαραίτητα π.χ. δικηγόρος ή γιατρός).

.

Στο τέλος τι θα μείνει;;

.

Τεράστιες στρατιές ανειδίκευτων εργατών, οι οποίοι όμως θα έχουν την …”τύχη” να μπορούν να εργάζονται λαμβάνοντας ως μισθό το αστρονομικό ποσό των €150 έως €200, σε επιχειρήσεις που θα στηθούν σε διάφορες ζώνες από “επενδυτές” που θα έρθουν για να σώσουν την οικονομία μας.