Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η μάχη της ημέρας του Αγίου Πνεύματος (και το ΕΔΣ και οι δόσεις)

3ikalogΕπί τη ευκαιρία: η ιστορία για το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο και οι σχετικοί με αυτό Κανονισμός και Οδηγία της ΕΕ, που θα ενσωματωθούν στο εθνικό μας δίκαιο μόλις περάσουν από τα …θερινά (!!!) τμήματα της Βουλής – με σκοπό να βάλουν τη χώρα σε γύψο για τα επόμενα 300 χρόνια, προφανώς και δεν έχουν σχέση με το όλο σκηνικό! Ρε μια χαρά έχουν. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

Ο-Λ-Α!

.

Μια πραγματική μάχη διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες με φόντο την αργία που εδώ και πολλά χρόνια ισχύει την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.
Μια μάχη με πολλούς μαχητές-πρωταγωνιστές:

  • τα μικρά καταστήματα και κάθε είδους επιχειρήσεις (που κάποτε ήταν η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και τώρα τα καταπίνουν αμάσητα οι μεγάλοι)
  • τους εμπορικούς συλλόγους,
  • τους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες,
  • τα μεγάλα συμφέροντα (τα μεγάλα συμφέροντα είναι παρόντα στη χώρα και προσπαθούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους με κάθε τρόπο και με κάθε αφορμή),
  • και φυσικά την Επιτροπεία (η οποία επίσης σε κάθε ευκαιρία δεν σταματά να υπενθυμίζει και αυτή τις όποιες “υποχρεώσεις” υπό αγγλικό δίκαιο έχουν αναλάβει οι δικοί μας, χωρίς φυσικά να ρωτήσουν οποιονδήποτε).

.

Δεν είναι μόνο η αργία τη συγκεκριμένη ημέρα. Ας μη βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος.

Είναι η λυσσαλέα προσπάθεια που γίνεται ώστε να καλουπώσουν και μάλιστα για πολύ καιρό – με οποιαδήποτε αφορμή – μια κοινωνία που ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να “προσαρμοστεί”.

Να προσαρμοστεί όχι σε κάτι λογικό (όπως ας πούμε ένα πρόγραμμα εξορθολογισμού). Αυτό θα ήταν κάπως κατανοητό, γιατί αλλαγές απαιτούνται – είναι απαραίτητο!

Της ζητούν όμως να προσαρμοστεί σε ένα σύστημα το οποίο θα της επιβάλλει τα πάντα και αυτή δεν θα πρέπει να βγάζει κουβέντα.
Γιατί αν βγάλει, τότε θα της κόψουν την επόμενη δόση…