Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις Ημαθία

Ημαθία: αστυνομική επιχείρηση στις 7 Ιουνίου – έλεγχοι σε 401 άτομα, 7 συλλήψεις

polizia13Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατόπιν διαταγής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την 07.06.2014 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας .

Στην επιχείρηση συμμετείχαν οι κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τμημάτων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

Συγκεκριμένα, για την αστυνομική δράση διατέθηκαν συνολικά 60 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 401 άτομα, εκ των οποίων 342 ημεδαποί και 59 αλλοδαποί, καθώς και 308 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 68 άτομα, εκ των οποίων 61 ημεδαποί και 7 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 7 άτομα, εκ των οποίων 4 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί και βεβαιώθηκαν 153 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • 4 άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, εκ των οποίων ο ένας και για κλοπή και
  • 3 άτομα, για λοιπά αδικήματα.

Κατασχέθηκαν:

  • 5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 11 ναρκωτικά δισκία,
  • 2 δίσκοι κοπής μετάλλου και
  • 1 ραδιο- CD αυτοκινήτου

Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών και την αυξημένη αστυνομική παρουσία. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.