Κατηγορίες
παιδεία

Αλλαγές ξανά στα σχολεία;

8raniaΑλλαγές επί αλλαγών με τα σχολεία – και ας ελπίζουμε πως δεν έχουμε εμπλακεί σε μια κατάσταση όπως αυτές που ισχύουν χρόνια τώρα (δηλαδή ο κάθε υπουργός να θέλει να αφήσει τη σφραγίδα του και στο τέλος να γίνονται άνω-κάτω τα πάντα).

.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Αθήνα και αναφέρονται σε διάφορα ΜΜΕ, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος επανεξετάζει συνολικά τις αποφάσεις του προκατόχου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, τις σχετικές με μια σειρά από θέματα όπως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014/2015 (βασική αιτία λέγεται πως είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη αποσπάσεις και μεταθέσεις καθηγητών ώστε να ξεκινήσει νωρίτερα το σχολικό έτος).

.

Επίσης, όπως αναφέρει το Βήμα, ο νέος υπουργός δεν υπογράφει την απόφαση για κατάργηση των δύο αργιών στα σχολεία, του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) ενώ υπάρχει και το θέμα της συνολικής επανεξέτασης του περιεχομένου της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου για την οποία υπήρξαν εφέτος πολλά παράπονα.

.

Ίδωμεν – και ας έχουμε και στο νου μας και σε μια απόφαση κατάργησης σχολικής μονάδας στο Πλατύ, του Γυμνασίου. Γιατί πρόκειται για μια απόφαση η οποία ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, θα έπρεπε να είχε ανακληθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ, αλλά υφίσταται από το 2011…