Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έως 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

laptopypoikΜέχρι τα τέλη του μήνα, δηλαδή έως και τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, πρέπει οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θα το πάρουν μετά από τη “διεύρυνση” των κριτηρίων, π.χ. από 6.000 ευρώ στις 7.050 ευρώ για τον άγαμο) να υποβάλουν τη σχετική αίτηση μέσω του Taxisnet.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο υφυπουργός εργασίας, η ημερομηνία που θα κλείσουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα δεν θα είναι διαφορετική από αυτήν που προβλέπει η απόφαση και δεν προβλέπεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον η παράταση των αιτήσεων μέσω Taxisnet.

Επίσης έγινε γνωστό ότι δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος των αιτήσεων από την ΓΓΠΣ με τα νέα κριτήρια αφού δεν έχει αποσταλεί εγκύκλιος που να γνωστοποιεί την νέα απόφαση για τα νέα διευρυμένα κριτήρια.

Με δεδομένο ότι για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος θα λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2013, όπως θα αποτυπωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι ενδέχεται να φτάσουν τους 320 χιλιάδες, οι πολίτες που θα λάβουν το συγκεκριμένο βοήθημα.