Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μήπως τελικά έχουν δώσει τα κλειδιά αλλού (και απλά δεν το παραδέχονται);;;

3ikalogΜια ακόμη παρέμβαση και νουθεσίες από την Επιτροπεία. Τελικά, έχουν λόγο παντού ή όχι;;;

Πάντως οι δικοί μας θα αρχίσουν πάλι να σφυρίζουν κλέφτικα και φυσικά δεν θα σχολιάσουν ως πρέπει μια ακόμη παρεμβασάρα!

.

Είναι οι …λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Όπως ας πούμε οι λεπτομέρειες σε μια “παραίτηση”.

Ή οι αντιδράσεις που προκαλεί η “παραίτηση” αυτή – όχι τόσο στο εσωτερικό (εδώ, ας πούμε ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να σχολιαστεί η συγκεκριμένη “παραίτηση”).

.

Όταν όμως σου ‘ρχεται αντίδραση από το εξωτερικό – π.χ. Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τότε δεν μένουν και πολλά να σκεφτεί κανείς. Παρά μόνο ένα , που για πολλοστή φορά αποδεικνύει το προφανές: ότι έχουν δώσει (και) αλλού τα κλειδιά…

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε υπόψη της την παραίτηση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων της Ελλάδος, Χάρη Θεοχάρη. Από τον ορισμό του γ.γ. δημοσίων εσόδων τον Φεβρουάριο 2013, ως επικεφαλής μιας ημιαυτόνομης διοίκησης, εντός του υπουργείου οικονομικών, ο κ. Θεοχάρης διαδραμάτισε ρόλο κλειδί στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης, αυξάνοντας τα ποσοστά συλλογής εσόδων και εφαρμόζοντας βασικές νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις για τη συλλογή εσόδων και τους φόρους περιουσίας. Η διοίκηση εσόδων διαδραματίζει ρόλο κλειδί στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η εξέλιξη αυτή είναι αιτία βαθιάς ανησυχίας.
.

Είναι ουσιώδους σημασίας να διασφαλίσει η κυβέρνηση την πλήρη συνέχεια στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διοίκησης, η καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής και η διασφάλιση αυξανόμενων δημοσίων εσόδων.
“Όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος Ρεν, επανειλημμένα κατά το παρελθόν, αυτό δεν είναι μόνο στοιχείο οικονομικής αποτελεσματικότητας, αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για μια πιο αυτόνομη διοίκηση εσόδων, όπως επίσης και για τις δεσμεύσεις με στόχο να θεσπιστούν αυστηρές διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες για τον ορισμό ανώτατων διοικητών στην ελληνική δημόσια διοίκηση.
.

Προσβλέπουμε σε μια αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία για τον ορισμό του διαδόχου του κ. Θεοχάρη, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλά πρότυπα ακεραιότητας και διαφάνειας”.