Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δόθηκε παράταση στην κατάθεση των φορ. δηλώσεων: έως τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ

laptopypoikΑπό το Υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκε τελικά η ανακοίνωση με την οποία δίδεται παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αφού ήταν εμφανές ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ολοκληρωθεί η διαδικασία για το σύνολο των φορολογουμένων μέσα στο εναπομείναν χρονικό διάστημα.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει τα παρακάτω:

“Το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ανακοινώνει τα ακόλουθα: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων, το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά.

.

Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες”

Με πρότερη ανακοίνωση του το ΥΠΟΙΚ ανέφερε επίσης τις ώρες (σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία) που θα ήταν ευκολότερη η χρήση του TAXIS:

· Μέχρι τις 9.30 το πρωί

· Από τις 14.00 μέχρι τις 17.00

· Μετά τις 21.30 το βράδυ.