Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Δημητριάδης Φώτης εκλογές

Το εκλογικό του κέντρο στην Αλεξάνδρεια εγκαινίασε ο Φ. Δημητριάδης

DSC03764Έγιναν σήμερα το βράδυ (Κυριακή) τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία για Ανάπτυξη & Πρόοδο” του Φ. Δημητριάδη, στην οδό Βετσοπούλου, στην Αλεξάνδρεια.

Ταυτόχρονα έγινε και παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού.

Στην ομιλία του ο νυν (και εκ νέου υποψήφιος) Δήμαρχος Αλεξάνδρειας τόνισε στην ομιλία του:

«Απευθυνόμαστε στους πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας για να μας δώσουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε ένα έργο που ξεκίνησε πριν 3,5 χρόνια και έχει ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για να υλοποιηθούν και πολλές άλλες παρεμβάσεις που είναι ήδη ώριμες να πραγματοποιηθούν..

Για μας, η προεκλογική περίοδος δεν είναι ευκαιρία για μεγάλες και συνήθως κούφιες υποσχέσεις, μεγαλεπήβολα σχέδια που ποτέ δεν θα πραγματοποιηθούν. Αυτά τα αφήνουμε για όσους δεν έχουν καμιά εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να καταστρώσουν κοστολογημένο σχέδιο και υπόσχονται ότι τους κατέβει στο κεφάλι, κάνοντας οτι δεν καταλαβαίνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, οτι δεν άκουσαν και δεν είδαν πόσο μειώθηκαν τα κονδύλια προς τους δήμους.

Εμείς ερχόμαστε με ένα μετρημένο πρόγραμμα, όπως και στην πρώτη θητεία μας. Είχαμε υποσχεθεί οτι θα νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του δήμου, θα μαζέψουμε τα ελλείμματα που είχαν γίνει βρόγχος στον λαιμό του δήμου και θα αναδιαπραγματευτούμε τα δάνεια και το κάναμε με επιτυχία.

DSC03777Αντιληφθήκαμε έγκαιρα το βάθος της κρίσης και τις συνέπειες στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και καταφέραμε σε τόσο δύσκολες εποχές, να είμαστε μέσα στους πρώτους 20 δήμους της χώρας που στέκονται οικονομικά στα πόδια τους.

Ούτε τώρα τάζουμε “λαγούς με πετραχήλια”. Έχουμε ορθολογικό και κοστολογημένο πρόγραμμα. Για να υλοποιήσουμε τα έργα του προγράμματός μας, δεν θα κάνουμε επιδρομή στις τσέπες των δημοτών μας, αλλά θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τους εθνικούς και τους ευρωπαϊκούς πόρους που είναι διαθέσιμοι. Εμείς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους πόρους αυτούς γιατί έχουμε σχέδιο, έχουμε ώριμες μελέτες που μπαίνουν στο στάδιο της υλοποίησης και άλλες τόσες που υποβάλλονται για έγκριση το επόμενο διάστημα. Ολόκληρη η επόμενη θητεία μας είναι προγραμματισμένη και προϋπολογισμένη, για να μην βαδίζουμε στα τυφλά και να μην εξαγγέλλουμε… ένα κολυμβητήριο σε κάθε χωριό που επισκεπτόμαστε, όπως κάνουν άλλοι γιατί δεν έχουν σκεφτεί τίποτε καινούργιο να πουν.

Για να καταλάβει κανείς τι εννοούμε λέγοντας “όχι επιδρομή στην τσέπη του δημότη”, θα αναφέρω μόνο ότι σήμερα στον δήμο μας το 86,36% των επενδυτικών δραστηριοτήτων του χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα. Το 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 6,67%.

86% των έργων μας το πληρώνει το ΕΣΠΑ, 14% πληρώνουν οι πολίτες με διάφορους τρόπους.

21 μεγάλα έργα έχουν ενταχθεί και 65 υποέργα, τα 19 από αυτά εκτελούνται τώρα.

Στην επόμενη θητεία μας, το κύριο βάρος των έργων πέφτει στην ποιότητα ζωής των δημοτών μας και στο περιβάλλον, γιατί ο πολίτης δικαιούται να απολαύσει ως κοινωνικό μέρισμα, τα κονδύλια που εξοικονομούνται από την νοικοκυρεμένη διαχείρισή μας. Εκεί, άλλωστε, στην ποιότητα ζωής και το περιβάλλον, προσανατολίζεται πια και το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, από όπου φιλοδοξούμε να αντλήσουμε πόρους.

Για να γίνει η πόλη πραγματικά σύγχρονη, με ασφαλείς γειτονιές.

Για να διατηρήσουν τα χωριά μας την αυτοτέλειά τους και να παρέχουν υπηρεσίες επιπέδου.

Για να αποκτήσουν όλες οι περιοχές του δήμου μας άρτιο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

Για να αποκτήσουμε περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για να φροντίσουμε την 3η ηλικία.

Με αυτόν τον σχεδιασμό που σας παρουσιάζουμε, είμαστε βέβαιοι οτι

κάνουμε τον δήμο μας πρότυπο ανάπτυξης σε όλη τη χώρα,

δημιουργούμε θέσεις εργασίας,

αυξάνουμε τις πιθανότητες για νέες επενδύσεις και

δίνουμε κίνητρα στον τουρισμό.

Συνεχίζουμε όμως να επενδύουμε και στον πολιτισμό, γιατί έχουμε και το συγκριτικό πλεονέκτημα του ονόματος “Αλεξάνδρεια” που είναι αναγνωρίσιμο και ισχυρό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δίνουμε υποδομές και διέξοδο στην καλλιτεχνική δημιουργία

Βοηθούμε τους συλλόγους μας και κάθε αξιόλογη πολιτιστική πρωτοβουλία

Δημιουργούμε γεγονότα που βοηθούν να ακούγεται πιο δυνατά το όνομά μας.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί για έναν δήμο πιο δυνατό, πιο κοντά στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη, έτσι όπως το λέει και ο τίτλος της παράταξής μας Συνεργασία για Ανάπτυξη και Πρόοδο».

.

DSC_0886

DSC03777

DSC_0847

DSC03781

DSC03718

DSC03764

DSC_0970

DSC_0924