Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τι είπε στην ομιλία του στην Αλεξάνδρεια ο Παναγιώτης Γκυρίνης

sygentralex0720Με αφορμή το χθεσινό κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου με την ομιλία του Παναγιώτη Γκυρίνη στην Αλεξάνδρεια, από το γραφείο τύπου του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης” εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Η ΜΑΧΗ ΚΡΙΘΗΚΕ, Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ, Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΑ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ Π. ΓΚΥΡΙΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Σήμερα η μάχη κρίθηκε. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που έδωσε το μήνυμα της νίκης στην παράταξη «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» του Παναγιώτη Γκυρίνη. Μια νίκη που θα είναι μεγάλη, τεραστίων διαστάσεων και διαφορών που θα εκπλήξει και τον πλέον αισιόδοξο οπαδό της παράταξης. Ο λαός της Αλεξάνδρειας έσπασε στην πράξη το καθεστώς της πίεσης και της τρομοκρατίας της απερχόμενης και παραπαίουσας διοίκησης Δημητριάδη και έδωσε μαζικά το «παρών» στην συγκέντρωση που άρχισε υπό βροχή αλλά αυτό δεν τον πτόησε. Αντίθετα δυνάμωσε την αποφασιστικότητά του να μείνει στο χώρο της συγκέντρωσης που άρχιζε από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού και εκτείνονταν εκατό και πλέον μέτρα περιμετρικά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Γκυρίνης αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο και την πολιτεία της απερχόμενης διοίκησης. Την κατηγόρησε για κακοδιοίκηση, κακοδιαχείριση, ρουσφετολογικές πρακτικές, για ανικανότητα, για έλλειψη οράματος και ξετύλιξε το δικό του σχέδιο που γίνει πράξη την επόμενη πενταετία.

Αναλυτικά ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Γκυρίνης είπε τα εξής:

Φίλες και φίλοι από την Αλεξάνδρεια ,Συμπολίτισσες και Συμπολίτες από όλα τα χωριά του Ρουμλουκιού.

Φίλοι συνεργάτες

Σημερινοί και αυριανοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, Είμαστε σήμερα όλοι εδώ. Σας καλωσορίζω απόψε ως υποψήφιος Δήμαρχος, και στις 18 Μαΐου ως Δήμαρχος του Δήμου Αλεξάνδρειας. Η αποψινή σας παρουσία στέλνει ένα μεγάλο μήνυμα νίκης.

Μια νίκη από την ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. Ένα μήνυμα νίκης , από την καρδιά της πόλης, που σαν αστραπή, θα φτάσει και θα φωτίσει όλα τα χωριά μας.

Το μήνυμα νίκης ζεσταίνει τις καρδιές όλων μας. Το μήνυμα νίκης απόψε είστε εσείς. Είμαστε όλοι μαζί γιατί αγαπάμε το Δήμο μας.

Αγαπάμε τον τόπο μας. Τον τόπο της ζωής μας. Τούτος ο τόπος, είναι ένας μύθος, από χρώμα και φως. Ο Δήμος μας , στις 18 Μαΐου θα έχει φως.

Στις 18 Μαΐου ,ψηφίζουμε ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ. Να μπορέσουμε, να ονειρευτούμε ξανά. Να διώξουμε το φόβο από τις ζωές μας. Να απομακρύνουμε την καταχνιά.

Να νικηθούν οι μηχανισμοί και οι εκβιασμοί. Να χτίσουμε το Δήμο που μας αξίζει. Μαζί πορευόμαστε με την ελπίδα , για ένα φωτεινό αύριο.

Δίνουμε τον αγώνα των ιδεών και των προτάσεών μας. Για τη νίκη της ελπίδας.

Για τη νίκη του Δήμου μας. Σας ευχαριστώ σας ευχαριστώ πολύ

από τα βάθη της καρδιάς μου. Θα ήθελα πολύ να σας κοιτάξω στα μάτια,

να σας σφίξω το χέρι έναν έναν, μία μία. και με όλες μου τις δυνάμεις να σας πω, ελάτε να αγωνιστούμε, ελάτε να βγούμε μπροστά και να νικήσουμε για το Δήμο μας.

Ο τόπος μας χρειάζεται ισχυρή και υπεύθυνη Διοίκηση, μια διοίκηση που θα την χαρακτηρίζει η ευθύνη,η ευθύνη η δική μου, η ευθύνη των συνεργατών μου,

η ευθύνη η δική σας. Αισθάνομαι την ανάγκη και δεσμεύομαι να σας πω ότι αυτή η λέξη θα είναι οδηγός των λόγων μου και των πράξεων μου, αλλά και της πορείας μας στο μέλλον. Ο Δήμος μας λέει ΝΑΙ στην ανάπτυξη, ΝΑΙ στην αλήθεια, ΝΑΙ στην πρόοδο, ΝΑΙ στην υπευθυνότητα.

Στις 18 Μαΐου κλείνει η παρένθεση , της αδιαφάνειας και της συντήρησης. Στις 18 Μαΐου σταματά, η οπισθοδρόμηση και η διάλυση. Στις 18 Μαΐου εσείς δίνετε το κλειδί της εξόδου στο Δήμαρχο του τίποτα. Κλείνουμε την πόρτα στο παρελθόν. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ξαναβρίσκει το σωστό βηματισμό του. Ξαναπάει ψηλά. Με τη δύναμη και την ώθηση που του δίνετε εσείς. Ξαναπάει ψηλά με τη δύναμη της ψήφου σας. Όλη η Αλεξάνδρεια, όλος ο Δήμος,Ψηφίζει ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Για εσάς, για εμάς. Για όλους εμάς, Για τα παιδιά μας.

Φίλες και φίλοι

Έχουμε, όλοι μέσα μας πολύ μεγάλο θυμό, με αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο μας. Η κατάσταση του τόπου μας και της κοινωνίας είναι αυτή που όρισε ,

την αποψινή μας παρουσία εδώ. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας γερνά και ξεφτίζει.

Η Αλεξάνδρεια πληγώνεται και μας πληγώνει.Ο τόπος μας φτωχαίνει και μαραζώνει. Και εμείς, θα σας πούμε κάτι άλλο. Ελάτε μαζί μας, σταγόνα – σταγόνα, Ρυάκι το ρυάκι, κύμα το κύμα να γίνουμε όλοι μαζί ο ποταμός, να γίνουμε εμείς η θάλασσα που θα ξεπλύνει το Δήμο μας από κάθε τι παλιό, κάθε τι χαλασμένο, κάθε τι σάπιο. Να δημιουργήσουμε ένα Δήμο Αλεξάνδρειας, λαμπερό, και απαστράπτων στο φως του ήλιου και της αλήθειας.

Φίλες και φίλοι, Ο κ. Δημητριάδης , έχει ευθύνη για την κατάσταση στο Δήμο μας, απέτυχε να αντιμετωπίσει την κρίση. Απέτυχε να αξιοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Απέτυχε να στηρίξει την Ανάπτυξη. Απέτυχε να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και να προστατέψει τους πιο αδύναμους.

Την καθημερινότητα του πολίτη την ξέχασε. Οι πολίτες ζουν τον εφιάλτη της ύφεσης και της ανεργίας, ανησυχούν για το αύριο και το μέλλον των παιδιών τους. Η μάχη για την επιβίωση και το άγχος, σημαδεύουν τη καθημερινότητα μας. Η απερχόμενη Διοίκηση φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων. Ξέχασαν εκεί στα γραφεία τους, γιατί έξω δεν τους βλέπουμε, ότι στο τέλος της ημέρας τα πραγματικά προβλήματα εκδικούνται. Η ψεύτικη εικόνα, οι καθεστωτικές πρακτικές συγκάλυψης, δεν μπορούν να κρύψουν την οδυνηρή πραγματικότητα.

Φάνηκαν πολύ μικροί μπροστά στα μεγάλα προβλήματα. Δουλειές χάνονται, μαγαζιά κλείνουν, οι φτωχοί αυξάνονται, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται. Τα παιδιά μας, τα πιο προικισμένα μυαλά αυτού του τόπου, τα πιο δυνατά εργατικά μας χέρια, παίρνουν τους δρόμους της οικονομικής προσφυγιάς. Οι αγρότες και οιαγρότισσες συνεχώς βλέπουν τα προβλήματά τους να διογκώνονται.

Αμείλικτα τα ερωτήματα στην απερχόμενη διοίκηση και προσωπικά στον πρώην Δήμαρχο. Ποιες κινητοποιήσεις, ποιες προτάσεις κάνατε στην κεντρική εξουσία, ποιον αγώνα δώσατε, ποια διεκδίκηση σχεδιάσατε, και πότε σκεφτήκατε ότι η λέξη Δήμαρχος περιλαμβάνει και εννοεί και τους Δημότες. Πότε τους καλέσατε κοντά σας, πότε τους ενημερώσατε και κυρίως πότε τους ενεργοποιήσατε για να διεκδικήσετε το μέλλον του Δήμου, το μέλλον του τόπου μας.

Η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ δηλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο Στις 18 Μαΐου οι δημότες και οι δημότισσες θα έχουν λόγο, θα είναι συμμέτοχοι στον αγώνα για τον τόπο μας, για τα προβλήματα μας για τις ζωές μας για τα παιδιά μας.

Φίλες και φίλοι

Στις 18 Μαΐου ο Δήμος μας θα γράψει νέες σελίδες στην ιστορία του. Στις 18 Μαΐου η Διοίκηση Δημητριάδη θα πάρει την απάντηση από το λαό του Δήμου Αλεξάνδρειας. Δεν μπορούμε, δεν αντέχουμε να συνεχίσουμε άλλα 5 χρόνια, σ’ αυτή την πορεία ανικανότητας, ανεπάρκειας και βολέματος της απερχόμενης Διοίκησης.

Όπου και να κοιτάξεις στο Δήμο μας, στα χωριά μας, στις γειτονιές, η παραίτηση και η μιζέρια σε πληγώνει. Στις 18 Μαΐου τα διλλήματα είναι υπαρκτά, είναι σοβαρά, είναι αμείλικτα.

Στις 18 Μαΐου όλοι θα πρέπει να απαντήσουν Δημοκρατία ή αποφάσεις του ενός, Συντήρηση ή πρόοδος, Αλήθεια ή ψεύδη, Σχέση φόβου ή ισότιμη σχέση, Έργα στα λόγια ή έργα στην πράξη, Ανάπτυξη ή φτωχοποίηση, Δήμαρχος όλων ή Δήμαρχος των λίγων.

Φίλες και φίλοι

Για μας ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα, που πρέπει να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση στις 18 Μαΐου, είναι η Δημοκρατική λειτουργία του Δήμου μας. Υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας στο Δήμο μας και εσείς το ξέρετε καλά, το νιώσατε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια.

Η Διοίκηση Δημητριάδη επιβιώνει μέσα από αυταρχισμούς και φόβους. Ζητήσαμε χθες, ως οφείλαμε, να επισκεφτούμε τις υπηρεσίες και να μιλήσουμε με τους υπαλλήλους του Δήμου μας, όπως κάναμε και με όλες τις υπηρεσίες. Η απάντηση του πρώην Δημάρχου ήταν αρνητική. Φοβήθηκε φαίνεται μήπως ανακαλύψουμε στα γραφεία τους τις αποφάσεις των δικαστηρίων που εκκρεμούν, για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, που τις κρύβει αρκετό καιρό τώρα πολύ καλά από τους πολίτες δήμου. Φοβήθηκε μήπως οι εργαζόμενοι μιλήσουν για τις πιέσεις, για τους εκβιασμούς που δέχονται. Ο κ. Δημητριάδης λησμόνησε ότι στις εκλογές του 2010 ζήτησε και την πήρε την άδεια, να μιλήσει στους εργαζόμενους και μίλησε. Αυτό τιμά τη τότε διοίκηση του Μπάμπη του Γκιόνογλου που πίστευε στη Δημοκρατία. Τη Δημοκρατία του κ Δημητριάδη την αφήνω σε σας να την κρίνετε, η Κυριακή είναι κοντά και ο λαός της Αλεξάνδρειας πιστεύει στη Δημοκρατία και θέλει Δημοκρατία. Η Διοίκηση Δημητριάδη έχει την πρωτιά στην αντιδημοκρατική λειτουργία. Γιατί η Δημοκρατία ξεκινά μέσα από την ίδια την οικογένεια.

Στα τρεισήμισι χρόνια ο πρώην Δήμαρχος κατάφερε7 στελέχη της Διοίκησης του εκλεγμένοι αιρετοί, άνθρωποι αξιόλογοι και καταξιωμένοι στην κοινωνία, να αποχωρήσουν από την παράταξη λόγω μη δημοκρατικής λειτουργίας ή διαγράφτηκαν από τον πρώην Δήμαρχο, και μάλιστα τον έναν τον πήγε και στα δικαστήρια.

Φίλες και φίλοι

Δεν είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή,

την εποχή της κρίσης, να ορίζει την τύχη του Δήμου μας, την τύχη του τόπου μας,

των παιδιών μας,

Μόνος του διοικεί ,ως άλλος Λουδοβίκος,

ο πρώην Δήμαρχος χωρίς Δημοκρατικές λειτουργίες.

Ο κ. Δημητριάδης δεν γνωρίζει ότι ένας Δήμαρχος εκλέγεται από τους πολίτες ,

και πρέπει να λογοδοτεί στους πολίτες ,

σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Καμιά λογοδοσία, κανέναν απολογισμό σε σας δεν έκανε αυτά τα χρόνια, το «αποφασίζω και διατάζω και δεν υπολογίζω κανέναν»

είναι η αγαπημένη του έκφραση.

Οι λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά δεν έγιναν ποτέ.

Τα τοπικά συμβούλια υπολειτουργούν, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων,

στα αζήτητα για τον κ Δημητριάδη.

Το Συμβούλιο Νεολαίας, νομοθετικά κατοχυρωμένο ,δεν λειτούργησε ποτέ.

Τα δικαιώματα της νεολαίας, των πολιτών,

των πολύτεκνων, των ατόμων με αναπηρία χάθηκαν και μείναν μόνο σε εκείνο το προεκλογικό φυλλάδιο με τις 24+ 1 Δεσμεύσεις.

Και ερωτώ τον πρώην Δήμαρχο, για να δείτε το σεβασμό του στις ευπαθείς ομάδες,ας μου το επιτρέψει ο Γιώργος ο Κουτζηπασόπουλος που είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και είναι σε αμαξίδιο ,με ποιον τρόπο θα ανέβει ο Γιώργος στο γραφείο του Δημάρχου, με ποιο τρόπο θα μπορέσει στις 19 Μαΐου που θα είναι στη Διοίκηση να παρευρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο,

και δεν μιλάμε για το αναβατόριο που είναι και χαλασμένο όλο τον καιρό.

Και ξαναρωτώ η γερόντισσα και ο γέροντας, η μητέρα με το παιδί της στο καρότσι πως θα μπορέσουν να δουν το Δήμαρχο στο γραφείο του, με ποιο τρόπο.

Δυστυχώς και εδώ η απερχόμενη Διοίκηση πρωτοπορεί, δεν μπορούνε να ανέβουν στο γραφείο,γιατί ο πρώην ήταν ανεπαρκής να δώσει λύση στο πρόβλημα, ώστε οι ανάπηροι , οι ευπαθείς ομάδες και οι μητέρες να έχουν πρόσβαση , στο γραφείο του Δημάρχου.

Την απάντηση θα τη δώσετε και εσείς, στις 18 Μαΐου ο Δήμος Αλεξάνδρειας,

Θα γίνει Δήμος όλων των ανθρώπων, Όλων των πολιτών, Όλων των ομάδων

Ο κ Δημητριάδης φοβάται, τρέμει και αποφεύγει σαν ο διάβολος το λιβάνι,

όλες τις δημοκρατικές λειτουργίες, της συμμετοχής των πολιτών, την ενεργοποίηση της νεολαίας, της γυναίκας, των ευπαθών ομάδων.

Αγαπητές συμπολίτισσες- αγαπητοί συμπολίτες

Απόψε όμως είμαστε όλοι εδώ. Όχι για να μοιρολογήσουμε το Δήμο μας,

Όχι για να κλάψουμε τα βάσανά μας. Είμαστε εδώ απόψε αποφασισμένοι.

Να σηκώσουμε το μπόι μας και το κεφάλι Να κοιτάξουμε και να φύγουμε μπροστά

Να ανατρέψουμε αυτά που μας πονούν και μας πληγώνουν.

Είμαστε όλοι εδώ απόψε μέσα από διαφορετικές καταβολές

και καταγωγές, πολίτες από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου,

Από τα σκληρά βουνά της Ηπείρου των Γρεβενών, και της Κοζάνης,

Από τη Μικρά Ασία, την Ανατολική Ρωμυλία, Σαρακατσαναίοι, Βλάχοι και ντόπιοι Ρουμλουκιώτες.

Είμαστε όλοι εδώ από διαφορετικές ιδεολογικές διαδρομές και προσεγγίσεις.

Συναντιόμαστε απόψε στην καρδιά του Δήμου,στην όμορφη, αλλά πολύπαθη

τα τελευταία χρόνια ,Αλεξάνδρεια.

Δεν ζητούμε να εκφράσουμε,

την οργή και την αγανάχτηση των πολιτών μας.

Έτσι και αλλιώς την κουβαλάμε όλοι μέσα μας.

Δεν ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης.

Γιατί δεν ήρθαμε να διχάσουμε τον κόσμο, αλλά να σμίξουμε τον κόσμο .

Να σμίξουμε όλοι μαζί, να ενώσουμε τα όνειρα μας,τις ελπίδες, τις σκέψεις,

τις προτάσεις μας σ’ ένα μεγάλο κοινό όραμα,

σε ένα σχέδιο, σ’ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα ανατρέψουμε ,

αυτό που βλέπουμε γύρω μας,

αυτό που ζούμε σήμερα.

Σ’ ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη δημιουργία και την ανάπτυξη.

Για ένα δήμο αναπτυξιακό, ανθρώπινο

ένα δήμο ελκυστικό

Φιλικό και ανταγωνιστικό

Να φύγει το γκρίζο

να νικήσει η ΖΩΗ.

Οι ζωές μας.

Φίλες και φίλοι

Ο πρώην δήμαρχος στις ομιλίες του

μας κατηγορεί για ανικανότητα

να διοικήσουμε το δήμο και λέει

«ότι εμείς δεν μπορούμε να οδηγήσουμε

ένα σκαφάκι σε πισίνα,

πως θα οδηγήσουμε ένα υπερωκεάνιο»

και απαντάμε δίκιο έχει,

πράγματι αυτός έχει εμπειρία,

έχει την εμπειρία από τη θάλασσα που έχει καταντήσει την Αλεξάνδρεια όταν βρέχει,

όταν βρέχει χρειάζεσαι βάρκα να βγεις από το σπίτι σου.

Αυτό είναι το έργο του κ.Δημητριάδη και των συνεργατών του, έχουν εμπειρία οι άνθρωποι, καραβοκύρηδες στη στεριά,

να τους ευχηθούμε και δίπλωμα ναυαγοσώστη.

Αλλά δεν θα προλάβουν , γιατί εσείς ο λαός

θα τους τελειώσετε,

ο λαός στις 18 Μαΐου θα ψηφίσει «ΏΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Εμείς της «ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» βαδίζουμε

με στέρεα βήματα, σε στέρεες βάσεις,

με σιγουριά, με εμπειρία και ικανότητες,

με ανθρώπους άξιους, ηθικούς,

με όραμα για το δήμο μας.

ΜΑΖΙ Να χτίσουμε με καινούργια εργαλεία

και καινούργια υλικά το αύριο του Δήμου μας.

Να γίνουμε μπροστάρηδες με εσάς,

μαζί με όλους τους φορείς του τόπου

και με τους νεολαίους μας ώστε να διεκδικήσουμε το δημιουργικό μέλλον του Δήμου μας.

Δεν δεχόμαστε «τη μοιρολατρική άποψη ,

που ο πρώην Δήμαρχος λέει στις ομιλίες του,

ότι η Παγκόσμια κρίση δεν του επέτρεψε να κάνει έργα».

Και εμείς του λέμε , στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας μοιράστηκαν 4.770.000 000

4 δισσεκατομύρια επτακόσια εκκατομυρια ευρώ.

Οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας

είναι περίπου 30.

Μια απλή διαίρεση μας λέει ότι θα έπρεπε,

με σταθμιστικά μέτρα να πάρουμε περίπου 150 εκατομμύρια.

Πήραν περίπου10 και καμαρώνουν γι’ αυτό,

και ρωτάμε ας μας πει ο πρωην ένα έργο,

ας μας δείξει ένα έργο που έκανε

και ολοκλήρωσε,

γιατί όσα έκανε, ή προβληματικά θα είναι,

ή θα βρίσκονται στα δικαστήρια.

Καμαρώνει ο πρώην Δήμαρχος και λέει στις ομιλίες ότι ο Δήμος μας είναι αξιόπιστος,

είναι ανάμεσα στους 20 πρώτους Δήμους,

στις συνεντεύξεις όμως το ανατρέπει

και λέει ανάμεσα στους 15 πρώτους,

μέχρι την Κυριακή στην πρώτη θέση, θα φτάσει το Δήμο για να κερδίσει την ψήφο σας.

Σταθεροποίησε το νούμερο κ. Δημητριάδη και μετά συζητάμε για την αξιοπιστία των όσων λες.

Επίσης λέει ο πρώην Δήμαρχος ότι η αναφορά από εμάς για τα Δικαστήρια,

τις ποινές και τις προσφυγές κάνουν κακό στο δήμο.

Του απαντάμε δεν θα υπήρχαν όλες αυτές οι αναφορές ,αν ο κ. Δημητριάδης όταν βγήκε η πρώτη καταδικαστική απόφαση, για την 20ήμερη παύση του έβγαινε, με ειλικρίνεια, καθαρότητα και διαφάνεια και έλεγε την αλήθεια.

Αν όταν βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ,της Διαγραφής της Διοικητικής Ποινής των 20 ημερών, γιατί μη ξεχνάμε η Ποινική Διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί είναι σε εξέλιξη,

αν έβγαινε λοιπόν στους δημότες του Δήμου μας, αν σεβόταν το δικαίωμα της πληροφόρησης που έχουν οι πολίτες για το δήμαρχό τους και σας έλεγε την αλήθεια κανείς από την «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» δεν θα είχε κανένα πρόβλημα

γιατί η αδιαφάνεια, η κρυψίνοια, το σκοτάδι

και οι μηχανισμοί στης πρώην διοίκησης ,

ήταν και είναι το πρόβλημα.

Γιατί εμείς πιστεύουμε στην

ενημέρωση του πολίτη

Στη διαφάνεια

Στη Δημοκρατία

Στον ΔΗΜΟΤΗ και στην ΔΗΜΟΤΙΣΣΑ

Ρουμλιουκιώτισσες – Ρουμλουκιώτες

Η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο προνομιακός χώρος ,ενεργοποίησης των πολιτών.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν οι πολίτες, να λύσουν τις υποθέσεις που αφορούν

άμεσα τη ζωή τους

και την καθημερινότητά τους.

Όμως οι Δήμοι σήμερα έπαψαν να έχουν ,

τη ζωντάνια και την αυτοτέλεια,

που χρειάζονται να αναπνεύσουν.

Ασφυκτιούν σε ένα θεσμικό πλαίσιο γραφειοκρατίας και δήθεν διαφάνειας .

Απογυμνώνονται από πόρους,

καταργούνται δομές, απολύονται εργαζόμενοι.

Το ίδιο συμβαίνει και στο Δήμο μας.

Το πολιτικό προσωπικό που έχει την ευθύνη της διαχείρισης έρχεται από μια άλλη εποχή.

Είναι κουρασμένο από την πολύχρονη

παρουσία του στα δρώμενα του τόπου.

Είναι εθισμένο στο χτίσιμο πελατειακών σχέσεων,είναι μαθημένο

στις προσωπικές πολιτικές διαδρομές

Είναι γαλουχημένο για το χάϊδεμα αυτιών,

για φιλικά δήθεν χτυπήματα στην πλάτη.

Έχει εφόδια στηριγμένα στους φόβους και στους εκβιασμούς.

Έχει το θράσος ο πρώην να υπόσχεται υποτιθέμενες δουλειές. (ακόμη από το 2010 περιμένουν κορίτσια και αγόρια να δουλέψουν σε επιχειρήσεις που τους είχε τάξει ο κ. Δημητριάδης, και σίγουρα αρκετές και αρκετοί είναι εδώ μαζί μας.

Μην τον πιστέψετε, αρνηθείτε τις υποσχέσεις, αντισταθείτε στους εκβιασμούς.

Το παλιό, το κουρασμένο, το αναχρονιστικό , τρέμει στην ανάληψη της όποιας κινητοποίησης, στο όποιο πολιτικό κόστος.

Ισορροπεί, ζει και επιβιώνει

στις βάρκες της ατολμίας και της αδράνειας.

Έτσι τα πράγματα γίνονται χειρότερα ,

και ο Δήμος μας μαραζώνει.

Εμείς όμως

Δεν φοβόμαστε τους εκβιασμούς.

Δεν φοβόμαστε τις απειλές.

Δε δεχόμαστε την απάθεια

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ

ΤΩΡΑψηφίζουμε ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Φίλες και φίλοι

Δεν είμαι άνθρωπος των κραυγών και των εντυπώσεων

Δεν με εκφράζουν, δεν επεδίωξα ,

και ούτε θα επιδιώξω ανούσιες αντιπαραθέσεις με όρους μικροπολιτικούς.

Δεν μου αρέσει να κατηγορώ ανθρώπους,

να προσβάλω ανθρώπους, να είμαι αγενής.

Άνθρωπος πάνω από όλα άνθρωπος

λέει ο ποιητής.

Όμως πίστευα και πιστεύω ότι και στην πολιτική υπάρχουν όρια, αρχές και αξίες.

Ο πρώην δήμαρχος και οι συνεργάτες του,

τα έχουν ξεπεράσει όλα,

προσβάλουν ανθρώπους, λένε ψέματα, συκοφαντούν, κατηγορούν,

απειλούν και εκβιάζουν.

Έκρινε και αποφάσισε ότι οι άνθρωποί σας,

οι φίλοι σας, οι γείτονές σας, οι γονείς σας,

τα παιδιά σας, οι σύντροφοι σας είναι επικίνδυνοι άνθρωποι.

Όλοι οι άνθρωποι της ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ για το Κ.Δημητριάδη είναι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι.

Ο πρώην Δήμαρχος ξέχασε σε ποιους μιλάει και γιατί μιλάει.

Τον κατανοούμε βέβαια γιατί βρίσκεται,

σε πανικό, σε φόβο, χάνει το έδαφος ,

κάτω από τα πόδια του, γιατί αυτός ξέρει πολύ καλύτερα από όλους

ότι στις 18 Μαΐου η νίκη είναι δική μας.

Το γνωρίζει καλύτερα από όλους,

όσες πληρωμένες δημοσκοπήσεις και αν κάνει ότι στις 18 Μαΐου φεύγει,

αποχαιρετά τη Διοίκηση, τελειώνει,

τον τελειώνετε αυτόν και την παρέα του.

Μέσα σε αυτό το φόβο που βρίσκεται χρησιμοποιεί πολλά μέσα, κατηγορεί και βρίζει, απειλεί και εκβιάζει.

Τον συμπονούμε και τον συμβουλεύουμε,

ότι σε καμιά στιγμή της πολιτικής

και κυρίως στις εκλογές ο φόβος και ο πανικός δεν είναι καλοί οδηγοί,

τον καλούμε έστω και τώρα ,

να μην συνεχίσει έτσι γιατί θα χάσει περισσότερα και μάλιστα χωρίς αξιοπρέπεια.

Εμείς στο λεξιλόγιο μας δεν έχουμε τέτοιες εκφράσεις, τέτοιες λέξεις,

έχουμε πολιτικά επιχειρήματα,

ανθρώπινα επιχειρήματα.

Και αυτό γιατί έχουμε τη σιγουριά της νίκης.

Έχουμε εσάς κοντά μας.

Στις 18 Μαΐου θα είμαστε ΟΛΟΙ εμείς μαζί,

η νέα Διοίκηση

η ελπίδα για τον τόπο μας.

Εμείς δε θα μπούμε καθόλου στη διαδικασία να μιλήσουμε για τον περίφημο Υδατόπυργο

που ακόμη το νερό του δεν πίνεται,

δεν θα μιλήσουμε για τον ίδιο και τους συνεργάτες του

που βρίσκονται εναγόμενοι στα δικαστήρια,

πράγμα πρωτόγνωρο για το Δήμο μας,

ούτε για τη φωτιά στο Δήμο Μελίκης,

ούτε για το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ που είναι υποχρέωση των αρχόντων του τόπου να το κάνουν και μέχρι τώρα στα επίσημα στοιχεία δεν φαίνεται να το έκαναν,

γιατί «γυναίκα του καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια,

ούτε για την παρακράτηση του ΦΠΑ ΑΜΜΟΛΗΨΙΑΣ ,

ούτε για την αποχέτευση στη Μελίκη,

και για άλλα πολλά.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε αρκετή ώρα,

αλλά δε θα το κάνουμε.

Φίλες και φίλοι

Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό τοπίο,

ξεκινάμε σήμερα το ταξίδι μας

στην Τοπική αυτοδιοίκηση.

Με αισιοδοξία, με πείσμα,

με απόφαση να τα ανατρέψουμε όλα.

Βάζουμε ρότα για πορεία ανατροπής και ρήξης

Ρήξη με τις πολιτικές, τις νοοτροπίες,

τα πρόσωπα, τα κατεστημένα ,

και τις παθογένειες που μας οδήγησαν,

στη σημερινή κατάσταση.

Ένα ταξίδι χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς παζάρια, χωρίς ανοιχτά γραμμάτια.

Το μόνα γραμμάτια που υπογράφουμε,

είναι η δέσμευση μας,

η ευθύνη μας να υπηρετήσουμε το Δήμο Αλεξάνδρειας,

να υπηρετήσουμε εσάς.

Με ειλικρίνεια, με εντιμότητα,

με αποτελεσματικότητα

και αγάπη για τον τόπο μας,

Θέλουμε ένα δήμο συμμετοχικό και συλλογικό, με κέντρο το δημότη και όχι το Δήμαρχο.

Με αποκεντρωμένες εξουσίες στα τοπικά συμβούλια, συνοδευόμενες από πόρους,

μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

Με υπηρεσίες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και όντως θα είναι προσηλωμένες

στην υλοποίηση του δημοτικού έργου,

Με εργαζομένους που θα έχουν τη στήριξη

και την προστασία της δημοτικής αρχής,

ώστε με τη σειρά τους να αποδίδουν,

τα μέγιστα στους πολίτες.

Με μέριμνα διεκδίκησης,

διαφύλαξης και αξιοποίησης ,

της περιουσίας του λαού μας, προς όφελος του.

Ρυθμιστή και καθοδηγητή της βιώσιμης

και ισόρροπης ανάπτυξης του τόπου.

Με μοχλούς τους πρωτογενείς

και δευτερογενείς τομείς της τοπικής κοινωνίας.

Συνεργάτη της τοπικής επιχειρηματικότητας,

της καινοτομίας και της προώθησης

δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Συμπαραστάτη της νέας γενιάς, της παιδείας,

της αθλητικής και της πολιτιστικής δραστηριότητας όλου του δήμου μας.

Υποστηρικτή, συντονιστή και αξιόπιστο, συνεργάτη των εθελοντικών ομάδων,

των κινήσεων πολιτών και των κοινωνικών συνεταιριστικών πρωτοβουλιών.

Θέλουμε ένα δημοτικό συμβούλιο,

ανοιχτό στην κοινωνία

και σε συνεχή διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και τις παραγωγικές τάξεις.

Να χαράζει πολιτικές και δράσεις

ανάπτυξης του τόπου,

στα πλαίσια ενός ρυθμιστικού σχεδίου

Να μην αναλώνεται μόνο στα μικρά γραφειοκρατικά ζητήματα ,

της καθημερινής διαχείρισης.

Ένα σύμβουλο δυναμικό,

διεκδικητικό, αγωνιστικό.

Θέλουμε μια δημοτική αρχή κοντά στο δημότη και στα καθημερινά του προβλήματα και όχι κλεισμένη στους τοίχους του δημαρχείου.

Πρόθυμη να λογοδοτεί στην κοινωνία,

χωρίς να φοβάται την πρόκληση.

Ικανή και ευέλικτη να συντονίσει, μαζί με τους υπόλοιπους παράγοντες της τοπικής πολιτικής, τους βουλευτές, την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς, τις παραγωγικές τάξεις αλλά κυρίως με τους ίδιους τους πολίτες,

τη μαχητική και αγωνιστική,

διεκδίκηση των τοπικών προβλημάτων.

Εμπρός λοιπόν.

Όλοι μαζί ελάτε, να φέρουμε στο δήμο μας την ελπίδα.

Την ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μας

Όλοι μαζί να σταματήσουμε τον κατήφορο,

Τη φθίνουσα πορεία της πόλης και των χωριών,

Τη λογική της άνισης μεταχείρισης των πολιτών

Το διαχωρισμό τους σε πατρικίους και πληβείους,

Σε φίλους και εχθρούς, σε δικούς μας και ξένους.

Τη λογική ότι οι δημότες πρέπει να πληρώνουν αλλά δεν έχουν δικαίωμα να απαιτούν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στις 18 Μαΐου να πούμε

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Φίλες και φίλοι

Η «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» αποτελείται από άξιους, Ικανούς, έμπειρους, νέους ανθρώπους .

Έχουμε τη δύναμη, τη γνώση

και πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον τόπο μας.

Μπορούμε να κερδίσουμε έργα και πόρους για την τοπική ανάπτυξη.

Μπορούμε να συγκρουστούμε με μικρά

και μεγάλα συμφέροντα.

Μπορούμε να αντιπαρατεθούμε

σε κάθε κεντρική εξουσία,

προκειμένου να υπερασπιστούμε ,

το συμφέρον του τόπου μας.

Πιστεύουμε στις αξίες της ισονομίας,

της αλληλεγγύης, της ισότητας,

της διαφορετικότητας στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Φ ίλες και φίλοι

Το πρόγραμμα μας έχει,

συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις

και όχι γενικές και αόριστες.

Δεν υποσχόμαστε το ακατόρθωτο.

Όλο το πρόγραμμα το διαπερνά,

η Δημοκρατία και η ανθρωπιά.

Ένα πρόγραμμα με κέντρο τον άνθρωπο.

Και αυτό γιατί μας αξίζει ένας καλύτερος δήμος για όλους τους δημότες και τις δημότισσες.

Η «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» θα κάνει το δήμο Αλεξάνδρειας νησίδα ανθρωπιάς,

και υποστήριξης ,

μέσα από μια πολιτική

κοινωνικής προσέγγισης,

που να στηρίζει τον ανήμπορο,

να ενθαρρύνει τις προσπάθειες του,

να τονώνει την αυτοπεποίθηση του.

Ένας δήμος χωρίς κοινωνικά αποκλεισμένους.

Με Κοινωνική προστασία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι άνεργοι και οι οδηγούμενοι

στην κοινωνική περιθωριοποίηση ,

και στην κοινωνική εξαθλίωση ,

δεν μπορούν να περιμένουν.

Πρέπει να σταθούν όρθιοι.

Κανείς χωρίς τροφή, φάρμακα,

γιατρό και σχολείο.

Κανένα παιδί χωρίς παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.

Κανένα παιδί χωρίς πρωινό, βιβλία και θέρμανση στο σχολείο.

Κανείς χωρίς υπηρεσίες πρόνοιας.

Αξιοποίηση κάθε ευρωπαϊκού προγράμματος, για να δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας, για κάθε συνδημότη που τον πλήττει η κρίση ,

θα είναι η στήριξη της διοίκησης

που εμείς θα ασκήσουμε.

Η ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου,

του κοινωνικού φαρμακείου με την ευαισθητοποίηση των πολιτών στον εθελοντισμό θα είναι μια ακόμα απάντηση στην κρίση.

Το δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας,

θα απλώνεται στις έδρες των παλαιών δήμων με συμβουλευτικούς σταθμούς

σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα προγράμματα βοήθεια στο σπίτι, το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) και το ΚΑΠΗ θα έχουν την αμέριστη στήριξή μας.

Το συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής,

από αιρετούς εκπροσώπους του δήμου, υπηρεσιακά στελέχη, μέλη των τοπικών φορέων, ειδικούς επιστήμονες και εθελοντές.

Θα είναι μοχλός ανάπτυξης του δήμου μας.

Σταδιακά και προγραμματισμένα θα αντικαταστήσουμε και θα ελέγχουμε όλα τα παιχνίδια σε κάθε παιδική χαρά με στόχο όλες οι παιδικές χαρές να είναι πιστοποιημένες από την Ε. Ε.

Φροντίζουμε για το καλό φωτισμό ,

σε κάθε γωνιά της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων με τακτικό έλεγχο της.

Θα στηρίξουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Σημαντική προτεραιότητα, τιμώντας τους προγόνους μας, θα είναι ο ευπρεπισμός και λύση των πολλών προβλημάτων στα κοιμητήρια.

Όμως διαπράττεται μια ιεροσυλία και είναι ασέβεια για τους ανθρώπους μας που φεύγουν από τη ζωή,

να τοποθετούνται στο χώρο του πρώην πάρκινγκ, ένας χώρος μπαζωμένος με κροκάλες, πέτρες και άλλα υλικά.

Δεσμευόμαστε με όλη τη σημασία

και το περιεχόμενο της λέξης,

ότι στο χώρο των κοιμητηρίων θα δώσουμε άμεσα τις καλύτερες λύσεις.

Πρέπει επίσης το τονίζω και Δεσμευόμαστε,

ότι θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο

το συγκριτικό πλεονέκτημα για το Δήμο μας

που είναι το όνομα του.

Παγκόσμια έρευνα έδειξε ότι τα πρώτα ονόματα που ο καθένας θυμάται

είναι του Αριστοτέλη και Αλέξανδρου.

Υπάρχουν 30 πόλεις σε ΟΛΟ τον κόσμο με το όνομα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.

Αυτό αποτελεί δυνατό όνομα,

και είναι σημαντικό πλεονέκτημα

για το Δήμο μας,

και επειδή ο πολιτισμός είναι και παράγων οικονομίας ,

μπορούμε και θα το εκμεταλλευτούμε.

Μπορούμε να συνεργαστούμε,

να σχεδιάσουμε και να προτείνουμε λύσεις

που θα δώσουν αξία στον τόπο μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το Δήμο μας.

Το δικό μας Δήμο.

Το Δήμο του μέλλοντος.

Το δικό σας Δήμο.

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα είμαστε όλοι μαζί, πάμε μπροστά.

Να βάλουμε φρένο στις συνέπειες της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης,

που μαστίζει τον τόπο και τις οικογένειες μας.

Να γίνει σύνθημα μας

«ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Να κλείσουμε τους δρόμους της ξενιτιάς,

που παίρνουν τα καλύτερα μυαλά και

τα πιο άξια χέρια του τόπου μας.

Να παλέψουμε με δομές κοινωνικής Αλληλεγγύης,

με δράσεις προστασίας των ανέργων,

των αδύναμων ,των ευπαθών συμπολιτών μας.

Να μην επιτρέψουμε καμία οικογένεια

να χάσει το σπίτι της από τις τράπεζες.

Να μην αφήσουμε σπίτι χωρίς ρεύμα.

Να χτίσουμε νέες σχέσεις, νέους δρόμους και μη ξεχνάτε, δεν υπάρχουν δρόμοι,

εσύ, εσείς, εμείς θα τους χαράξουμε με το περπάτημα μας.

Δώσαμε έναν όμορφο αγώνα με αξιοπρέπεια, ευπρέπεια και ήθος.

Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ εδώ και εδραιώσαμε σήμερα τη νίκη.

Την Κυριακή το Βράδυ να είστε πάλι εδώ

για να γιορτάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη νίκη,

τη νίκη από την ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

τη νίκη του Δήμου σας.

Στις 18 Μαίου η νίκη είναι δική σας.

Την αξίζετε, αξίζει στον τόπο μας ,

αξίζει στα παιδιά μας.

Αυτόν τον τόπο δεν τον κληρονομήσαμε ,

από τους πατεράδες μας, τους παππούδες μας.

Τον δανειστήκαμε ,από τα παιδιά μας,

από τα εγγόνια μας.

Έχουμε χρέος απέναντι τους να τον κάνουμε καλύτερο και να τον επιστρέψουμε ομορφότερο.

Η εποχή των συνθημάτων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Οι πρακτικές του παρελθόντος δεν χωράνε πουθενά.

Η εξαγορά συνειδήσεων και ψήφων

με εκβιασμούς τελείωσε.

Η συναλλαγή, οι στημένες δημοσκοπήσεις και εκφοβισμοί, δεν έχουν θέση σ’ αυτές τις εκλογές.

Ο λαός μας όσο φτωχός, όσο ταλαιπωρημένος και να’ ναι θα τις αποκρούσει.

Έχει αξιοπρέπεια και πικρή γεύση από τη μέχρι τώρα εμπειρία του.

Κι είμαστε εδώ Άγρυπνοι και έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε.

Στις 18 Μαίου ξεκινάμε ένα όμορφο ταξίδι,

με όλους εσάς.

Γιατί εσείς, ο απλός κόσμος είστε η δύναμη μας.

Ο απλός κόσμος, της εργασίας, του εμπορίου, του χωραφιού και της παραγωγής.

Και κυρίως τα νιάτα του τόπου, η σεβάσμια Τρίτη Ηλικία.

Ποτέ μέχρι τώρα η απερχόμενη Διοίκηση δεν κατάλαβε αλλά ούτε και τώρα καταλαβαίνει.

Αυτοί όφειλαν να υπηρετήσουν το λαό κι όχι ο λαός εκείνους.

Είναι πλέον αργά για να το καταλάβουν

Στις 18 Μαίου ψηφίζουμε για το Δήμο Αλεξάνδρειας,

ψηφίζουμε αυτά που αγαπάμε.

Διεκδικούμε την αξία της ψήφους σας,

για να δώσουμε αξία στον τόπο μας.

Με την ψήφο σας στην «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» ανοίγετε διάπλατα πόρτα στο μέλλον

Στο μέλλον που μας αξίζει,

αξίζει στις ζωές μας,

στα παιδιά μας.

ΦΪλες και φίλοι

Ο αγώνας που καλούμαστε σήμερα να δώσουμε δεν είναι ένας αγώνας απλά προεκλογικός,

με υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται ποτέ.

Με πελατειακές σχέσεις που αλλοτρίωσαν την ίδια τη δημοκρατία μας.

Με αναχρονιστικά στεγανά που άθροιζαν ποσοστά και διαιρούσαν τους πολίτες σε στρατόπεδα.

Η σημερινή μάχη είναι μια μάχη της Αυτοδιοίκησης.

Μια μάχη όχι ανάμεσα σε μας και σε κάποιους άλλους,αλλά μια μάχη ανάμεσα στην ειλικρίνεια, την ισότιμη σχέση ,

με τα παλιά φθαρμένα υλικά της συντήρησης της απερχόμενης διοίκησης.

Να διώξουμε το φόβο για πάντα από τις ζωές μας.

Να μπορέσουμε να ονειρευτούμε ξανά.

Να χτίσουμε αυτό που ο Δήμος μας αξίζει.

Ανεξάρτητος από εξαρτήσεις και προσωπικές φιλοδοξίες.

Αυτάρκης σε αγαθά και ικανούς ανθρώπους.

Ανθρωποκεντρικός και αλληλέγγυος.

Μαζί οικοδομούμε το νέο Δήμο μας.

Μαζί πορευόμαστε με ρεαλιστική ελπίδα για ένα φωτεινό αύριο.

Στις 18 Μαίου, ο Δήμος αλλάζει.

Ελάτε μαζί μας να σχεδιάσουμε τα βήματα για το μέλλον,

να τα περπατήσουμε μαζί,

για μια κοινωνία ανθρώπων,

μια κοινωνία αλληλεγγύης.

Με τη δική σου συμμετοχή.

Με τη δική σου απόφαση.

Με τη δική σου νίκη στις 18 Μαίου.

Για το μέλλον του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Ραντεβού την Κυριακή το Βράδυ.

Εδώ,για να γιορτάσουμε μαζί τη μεγάλη νίκη,

τη νίκη τη δική σας, από την ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

τη νίκη όλου του Ρουμλουκιού.

Σας ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Να μην λείψει κανείς από αυτή τη νίκη.

Καλή δύναμη,

Καλό αγώνα καλή ψήφο.

Φίλες και Φίλοι,

Άνθρωποι δοκιμασμένοι, άνθρωποι με ιδέες, ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά.

Άνθρωποι με ικανότητες, με αγάπη για τον τόπομε γνώση και εμπειρία

για την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Άνθρωποι της γειτονιάς, της διπλανής πόρταςπου διακρίθηκαν και διακρίνονται στο χώρο της επιστήμης, της επιχειρηματικής δράσης.

Άνθρωποι της καθημερινής βιοπάλης,

της νεολαίας, εκπρόσωποι ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Άνθρωποι σας γνωστοί και αγαπημένοι.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εκφράζουν

το όραμα μας και στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο νίκης.

Τους ευχαριστώ για τον όμορφο αγώνα

που αυτές τις μέρες κάναμε,

τους προτρέπω να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο για τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Τους ευχαριστώ και σας παρουσιάζω έναν – έναν τους αυριανούς Δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους τους νικητές αυτού του όμορφου αγώνα.

sygentralex0800

 

sygentralex0720

sygentralex0520

13

12

11

10

9

8

7

5

4

3

2

1

sygentralex0810