Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

ukrguerrΝεκρός και στη νότια Ουκρανία, όπου γίνονται διαδηλώσεις.

Για μια ακόμη φορά η ένταση – μια έκφραση που στην πραγματικότητα μεταφράζεται σε πολεμικές συγκρούσεις – επανέρχεται στην ανατολική Ουκρανία.

Η κυβέρνηση του Κιέβου έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις σε επιφυλακή και είναι όπως αναφέρει είναι έτοιμες για μάχη, αφού μετά από τα γεγονότα του τελευταίου διημέρου στην περιοχή του Ντόνετσκ και του Σλαβιάνσκ οι αυτονομιστές φιλορώσοι δεν φαίνεται να σταματούν τη δράση τους.

Επίσης, οι Ουκρανοί, με απόφαση της Κυβέρνησής τους επανέφεραν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία που είχε καταργηθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο, και προανήγγειλαν ……έναρξη της διαδικασίας στρατολόγησης για τους άνδρες ηλικίας 18-25 ετών.

.

Όπως έχουν ανακοινώσει κυβερνητικές πηγές της Ουκρανίας, στα βορειοανατολικά προάστιά της πόλης Σλαβιάνσκ αλλά και σε χωριά της περιοχής γίνονται συγκρούσεις με αποτέλεσμα το θάνατο, τον τραυματισμό ή τη σύλληψη φιλορώσων αυτονομιστών που είχαν καταλάβει πολλά στρατηγικά σημεία στην περιοχή και στην πόλη (γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ανάληψη του ελέγχου από αυτούς). Στο μεταξύ αυτονομιστές και Ουκρανοί επιβεβαιώνουν την κατάρριψη 2 ουκρανικών ελικοπτέρων στην περιοχή ενώ οι πρώτοι ισχυρίζονται πως έχουν καταρρίψει και ένα τρίτο.