Κατηγορίες
Ελλάδα Επιτροπεία Οικονομία Χωρίς κατηγορία

Σταματάει από σήμερα η χρηματοδότηση όσων ΝΠΙΔ δεν απογράφηκαν

eurcountΜια ιστορία που θα έπρεπε να ξεκινήσει και να τελειώσει πριν από χρόνια (δηλαδή, έπρεπε να έρθει η Επιτροπεία και τα Μνημόνια για να γίνουν τα – υποτίθεται – αυτονόητα;;;) ξεκινά την πορεία της από σήμερα.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή” από σήμερα σταματά η χρηματοδότηση περίπου 500 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που δεν έχουν απογραφεί, με αποτέλεσμα να μείνουν στον αέρα και οι μισθοί των εργαζομένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, παρά το ότι έχουν απογραφεί περίπου 900 ΝΠΙΔ (με 32.000 υπαλλήλους στο δυναμικό τους), υπάρχουν ακόμη κάποια ΝΠΙΔ που δεν έχουν προχωρήσει στην απογραφή-καταγραφή. .

Όπως αναφέρουν πηγές της εφημερίδας, πρόκειται περί φορέων στους οποίους ο αριθμός εργαζομένων είναι μικρός ή ενδεχομένως και μηδενικός. Είναι ενδεικτικό ότι πέραν των επιμέρους οργανισμών που υπάγονται σε υπουργεία, δεν έχουν απογραφεί επίσης γενικοί και τοπικοί οργανισμοί εγγείων βελτιώσεων που υπάγονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο μέχρι να γίνει απογραφή σε κάθε έναν φορέα στο λεγόμενο “Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου για να γίνουν οι πληρωμές μέσα από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αναστέλλεται η απόδοση πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό.