Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σε ποιες Δημοτικές & Τοπικές Κοινότητες έχουν την πλειοψηφία Γκυρίνης και Δημητριάδης

EKLOKALPIΣε άλλη ανάρτηση θα σας έχουμε τα ονόματα όσων εκλέγονται (επίσημα) στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων

Οι εκλογές τελείωσαν και ας δούμε σε ποιες Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες από την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουν την πλειοψηφία οι συνδυασμοί των Π. Γκυρίνη και Φ. Δημητριάδη.

Για να γίνουν κατανοητά κάποια πράγματα – γιατί δεν ασχολούνται όλοι με τις εκλογές σε βάθος – να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τον “Καλλικράτη” οι Δημοτικές Κοινότητες κατακυρώνονται στο συνδυασμό που πλειοψήφησε (εν προκειμένω στο συνδυασμό “Ώρα Ευθύνης του Π. Γκυρίνη) ενώ οι Τοπικές Κοινότητες στον υποψήφιο που έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων (δηλαδή πρόεδρος του συμβουλίου τοπικής κοινότητας είναι ο υποψήφιος σύμβουλος του πλειοψηφήσαντος, σε έκαστη τοπική κοινότητα, συνδυασμού που έχει λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης). Δηλαδή, η κατάσταση στις Τοπικές Κοινότητες είχε ήδη “ξεκαθαρίσει” από την πρώτη Κυριακή – έμεναν οι Δημοτικές Κοινότητες (Αλεξάνδρεια, Πλατύ και Μελίκη, οι οποίες έχουν πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων)

Έτσι, η κατάσταση στο Δήμο Αλεξάνδρειας έχει ως εξής:

 .

Ο συνδυασμός “Ώρας Ευθύνης” του Π. Γκυρίνη κερδίζει την πλειοψηφία στις εξής 17 (δεκαεπτά) Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες:

Δημοτική Κοινότητα Αλεξάνδρειας

Δημοτική Κοινότητα Μελίκης

Δημοτική Κοινότητα Πλατέος

Τοπικές Κοινότητες Αγκαθιάς, Αράχου, Επισκοπής, Καβασίλων, Καμποχωρίου, Κεφαλοχωρίου, Κλειδίου, Κυψέλης, Λιανοβεργίου, Λουτρού, Νησίου, Π. Σκυλιτσίου, Σταυρού, Τρικάλων

.

Ο συνδυασμός “Δημοτική Ενότητα για Ανάπτυξη & Πρόοδο” του Φ. Δημητριάδη κερδίζει την πλειοψηφία στις εξής 8 (οκτώ) Τοπικές Κοινότητες:

Τοπικές Κοινότητες Βρυσακίου, Κορυφής, Νεοκάστρου, Νεοχωρίου, Ξεχασμένης, Π. Προδρόμου, Πλατάνου, Πρασινάδας.