Κατηγορίες
δελτία τύπου Δημητριάδης Φώτης εκλογές

Σε Άραχο, Λιανοβέργι, Παλαιοχώρι και Κορυφή χθες (06/05/2014) ο Φ. Δημητριάδης

DSC_0364Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού “Δημοτική Συνεργασία για Ανάπτυξη και Πρόοδο” εκδόθηκε το εξής δελτίο τύπου:

Τον Άραχο, το Παλαιοχώρι, το Λιανοβέργι και την Κορυφή, επισκέφθηκε σήμερα (σημ: χθες Τρίτη 6 Μαΐου 2014) ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης για να συζητήσει με τους κατοίκους τα προβλήματα της περιοχής τους και να παρουσιάσει το πρόγραμμα του συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία για Ανάπτυξη και Πρόοδο».
Οι μαθητές της περιοχής φοιτούν σε νέο σχολείο, λειτουργούν και 2 νέα νηπιαγωγεία, ενώ με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσει και 3ο νηπιαγωγείο στον Αραχο.
Διαθέτουν οι οικισμοί 2 γήπεδα, το ένα από αυτά σύγχρονο στάδιο, με ταρτάν, ανακλινόμενους πυλώνες, κερκίδες και ολοκαίνουργια αποδυτήρια, για να μπορεί να φιλοξενεί και απαιτητικές διοργανώσεις. Στο άλλο γήπεδο μπήκε πρόσφατα περίφραξη και φωτισμός. Κερκίδες και άλλες παρεμβάσεις προγραμματίζονται και για τα άλλα γήπεδα..
Συντηρούνται και μπαίνουν νέα όργανα στις παιδικές χαρές.
Στον Αραχο τοποθετήθηκαν φίλτρα καθαρισμού νερού και απομάκρυνσης βαρέων μετάλλων για να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι για την υγεία των δημοτών.
Στην Κορυφή είναι ώριμη η μελέτη για την αποπεράτωση της σκεπής και του βαψίματος του Γυμνασίου. Κατατέθηκε και μελέτη για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.
Το μεγάλο έργο που προγραμματίζεται για την περιοχή είναι η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, για να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα. Και σε αυτήν την περίπτωση η μελέτη είναι ώριμη. Οι κάτοικοι των τεσσάρων χωριών θα έχουν σύντομα ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο.

.

DSC_0541 DSC_0563