Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας για τις συναντήσεις του ΔΣ με τους υποψήφιους δημάρχους

EMPSYLPROEKL2014Ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας έκλεισε τον κύκλο συναντήσεων που είχε με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους. Η Διοίκησή μας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θα σας αναφέρουμε επιγραμματικά παρακάτω, ζητώντας από τους υποψήφιους Δημάρχους να δεσμευτούν για την υλοποίησή τους. Στις περισσότερες εξ’ αυτών δεσμεύτηκαν με κατηγορηματικό τρόπο, δείχνοντας μεγάλη κατανόηση.

Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά ο Δήμαρχος που θα προκύψει από τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, θα σταθεί στο “ύψος του” και θα κάνει πράξη ΟΛΕΣ τις δεσμεύσεις του.

Τα θέματα τα οποία έθεσε η Διοίκηση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας είναι τα εξής:

Α. ΑΝΑΠΤΥΞΗ

1) Προσπάθεια εκμετάλλευσης του Στρατιωτικού Αεροδρομίου του Δήμου μας. Να εφαρμοστεί η απόφαση που υπάρχει εδώ και χρόνια του Υπ.Εθ.Αμ., για επάνδρωση του Τάγματος με νέο προσωπικό , με εκπαιδευόμενους και νέα ελικόπτερα ( ΝΗ-90). Όλη αυτή η κίνηση θα είχε αποτέλεσμα, στην πόλη μας να εγκατασταθούν τουλάχιστον 50 νέες οικογένειες.

2) Δημιουργία αστικής συγκοινωνίας. Θεωρούμε απαραίτητο μια οργανωμένη κοινωνία να εξυπηρετείται και από αστική συγκοινωνία. Δημιουργία, η οποία, θα βοηθούσε γενικά στην ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου.

3) Προσπάθεια δημιουργίας ενός ΑΕΙ Γεωπονίας ή ΤΕΙ Φυτικής Παραγωγής. Υπάρχουν έτοιμες εγκαταστάσεις (κτήριο ΕΠΑΛ) που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πλήρως ένα τέτοιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Θεωρούμε απαράδεκτο να υπάρχει σχολή Γεωπονίας σε μια βιομηχανική περιοχή (π.χ. Σίνδο) και να μην υπάρχει στην καρδιά του κάμπου, όπου υπάρχει αφθονία καλλιεργειών.

4) Δημιουργία “πόλων έλξης” τουριστικού κοινού. Κατεύθυνση και προς τον εναλλακτικό τουρισμό.

5) Κέντρο Υγείας. Πίεση προς την κεντρική εξουσία του Κράτους, για άμεση στελέχωση του Κ.Υ., τόσο από ανθρώπινο δυναμικό όσο και από εργαστηριακό εξοπλισμό, που να καλύπτει με επάρκεια μια περιοχή 45.000 κατοίκων. Μόνιμη θέση ασθενοφόρου.

6) Πνευματικό Κέντρο -Αποπεράτωση. Για το συγκεκριμένο θέμα “ουδέν σχόλιο”.

Β. ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

1) Σε συνεργασία με την Αστυνομία, καλύτερη αστυνόμευση των επιχειρήσεων αλλά και συνολικά του Δήμου.

2) Έλεγχος λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς.

3) Έλεγχος λειτουργίας των “Πολυεθνικών – Πολυκαταστημάτων”, που βρίσκονται στο Δήμο.

4) Καταπολέμηση παραεμπορίου.

Γ. ΜΟΡΦΗ – ΕΙΚΟΝΑ ΔΗΜΟΥ

1) Άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων που προέκυψαν από την ανάπλαση.

2) Ιδιαίτερη και μεγαλύτερη προσοχή στην καθαριότητα και στη φωταγώγηση.

3) Επίβλεψη για τη σωστή λειτουργία των δημοτικών πάρκων αλλά και των σχολείων του Δήμου.

4) Δημιουργία ελεύθερων χώρων στάθμευσης.

Δ. ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

  1. Επιδιώκουμε ένα συνεχή δίαυλο επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Δήμου. Πιστεύουμε ότι με σωστή συνεργασία των Διοικήσεων του Δήμου και του Ε.Σ. θα έχουμε άμεσα και καλύτερα αποτελέσματα.
  2. Απόλυτη και πάγια θέση του Ε.Σ. είναι, οι προμήθειες του Δήμου να γίνονται αποκλειστικά και μόνο από επιχειρήσεις της Αλεξάνδρειας.
  3. Δημιουργία νέου ΄΄ πανηγυριού ΄΄ το Δεκαπενταύγουστο. Σε νέο χώρο και με νέα πολιτιστική μορφή.
  4. Κατόπιν συνεργασίας Ε.Σ. και Δήμου, αλλά και με δημόσιο διάλογο με τους ίδιους τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, να πραγματοποιηθεί νέα ρύθμιση τοποθεσίας τραπεζοκαθισμάτων.
  5. Πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων, σε τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον μια φορά το μήνα), πράγμα που θα δώσει ζωντάνια τόσο στην αγορά όσο και την πόλη συνολικά.

Τέλος θα θέλαμε να προτρέψουμε τους συναγωνιστές συναδέλφους να δείξουν με την ψήφο τους την προτίμησή τους στους υποψήφιους συμβούλους που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, σε όποιο κι από τα τέσσερα ψηφοδέλτια ανήκουν αυτοί. Θεωρούμε γόνιμο για τον κλάδο μας, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να ανήκουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Δημοτών.

Το μέλλον του τόπου εξαρτάται από εμάς!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ