Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δελτία τύπου εκλογές

Ομιλία στα Καβάσιλα έκανε το απόγευμα της Κυριακής ο Π. Γκυρίνης

DSC04779Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης”, με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Π. Γκυρίνη στα Καβάσιλα, εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Π. Γκυρίνης από Καβάσιλα: Στις 18 Μαΐου μπαίνει τέλος στην φαυλότητα και την κακοδιοίκηση στον δήμο Αλεξάνδρειας.
Μπροστά σε εκατοντάδες υποστηρικτές της παράταξης μίλησε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης στην Καβάσιλα. Ο υποψήφιος δήμαρχος εξέφρασε την βεβαιότητά του για τη νίκη του συνδυασμού του στις εκλογές της 18ης Μαΐου, άσκησε σκληρή κριτική για ακόμα μια φορά στην απερχόμενη διοίκηση για τον χορό των ρουσφετιών, των εξυπηρετήσεων της τελευταίας στιγμής με μόνο σκοπό να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτών και δήλωσε με έμφαση ότι όλα αυτά θα τελειώσουν σε μια εβδομάδα.
Τέλος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα της δημοτικής ενότητας και πρότεινε συγκεκριμένες παρεμβάσεις από την διοίκησή του.

Αναλυτικά η ομιλία του Π. Γκυρίνη είναι:

KAB1Φίλες και φίλοι από τα Καβάσιλα
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες απ’ όλα τα χωριά του Δήμου Καβασίλων.
Σας καλωσορίζω στην αποψινή συγκέντρωση του Δήμου μας.
Απόψε ως υποψήφιος Δήμαρχος και σε λίγες μέρες ως Δήμαρχος του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Όχι γιατί το λέω εγώ, Αλλά γιατί το λέτε εσείς με την αποψινή σας παρουσία.
Σας φέρνω μηνύματα νίκης , μηνύματα Δημοκρατίας από όλα τα χωριά του Δήμου μας.
Η διάθεση τους και η συμμετοχή τους είναι εντυπωσιακή.
Η νίκη στις 18 Μαΐου, είναι μια νίκη των πολιτών όλου του Δήμου μας.
Μια νίκη δική σας ,Αλλά και μια μεγάλη ευθύνη δική μας. Σας ευχαριστώ όλες και όλους από τα βάθη της καρδιάς μου. Σας ευχαριστώ εγώ και οι άξιοι οι συνεργάτες μου για την σημερινή σας παρουσία. Τιμάτε εμένα προσωπικά. Τιμάτε όλους όσους βάζουν, πρώτα από όλα και πάνω από όλα το μέλλον του Δήμου μας, το μέλλον των παιδιών μας.
Φίλες και φίλοι
Σε λίγες μέρες γίνονται οι δημοτικές εκλογές. Στις 18 Μάιου ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα γράψει νέες σελίδες στην Ιστορία του.Τα διλλήματα είναι υπαρκτά και είναι σοβαρά και εσείς πρέπει να αποφασίσετε:
Δημοκρατία  ή αποφάσεις του ενός, Συντήρηση  ή  Πρόοδος, Αλήθεια  ή  Ψεύδη, Έργα στα λόγια  ή  στην πράξη? Συνεργασία και συμμετοχή? Ή αποφασίζω και διατάζω? Ανθρωπιά ή εγωισμοί?
Οι ρουμλουκιώτισσες και οι ρουμλουκιώτες είναι περήφανοι και περήφανες, έχουν μεγάλη  ιστορία και πρόοδο, η Δημοκρατία, η ανθρωπιά είναι τα χαρακτηριστικά και τα πιστεύω τους.
Σήμερα τα Καβάσιλα φωνάζουν «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»,Στη συντήρηση, στην αδιαφάνεια, στις αναθέσεις. Σήμερα από εδώ δίνουμε το κλειδί της εξόδου στο Δήμαρχο, της κακοδιαχείρισης στο Δήμαρχο των ολίγων. Στις 18 Μαΐου κλείνουμε την πόρτα στο παρελθόν. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ξαναβρίσκει το βηματισμό του. Ξαναφέρνουμε τον άνθρωπο στο προσκήνιο. Ξαναπάμε το Δήμο ψηλά.
Ψηλά με τη δύναμη που του δίνετε εσείς. Με τη δική σας ψήφο. Στις 18 Μαΐου η «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» θα είναι η νέα Διοίκηση. Η Διοίκηση για όλους τους Δημότες και τις Δημότισσες.
Φίλες και φίλοι
Που ακούστηκε ένας Τόπος ευλογημένος από το θεό, ένας τόπος προικισμένος από τη φύση απλόχερα, και με ανθρώπινο δυναμικό της προκοπής, της δημιουργίας να βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση.
Ταιριάζει στο Δήμο μας αυτό το χάλι; αυτή η παρακμή; αυτή η μιζέρια? Κλείνει τα μάτια ο πρώην Δήμαρχος, και λέω ο Δήμαρχος γιατί μόνος του αποφασίζει.
Μόνος του ορίζει τις τύχες του Δήμου, και όποιος τολμήσει να του φέρει αντίρρηση τον διαγράφει.
Δεν νομίζω στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 7 στελέχη της Διοίκησης, εκλεγμένοι αιρετοί, άνθρωποι αξιόλογοι και καταξιωμένοι, να αποχωρούν ή να διαγράφονται και να ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.
Αυτό είναι αυταρχισμός. Είναι συντήρηση. Είναι εγωισμός. Είναι η απόφαση του ενός.
Αυτός είναι ο πρώην δήμαρχος και εσείς ξέρετε τι πρέπει να κάνετε στις 18 Μαΐου.
Καμαρώνει ο πρώην  Δήμαρχος και οι λίγοι που του απέμειναν και δε βλέπουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κλείνουν, μαγαζιά που ερημώνουν. Και αναρωτιέμαι, καλά, ο πρώην Δήμαρχος και οι Αγρότες πρώην Αντιδήμαρχοι δεν είδαν τους αγρότες και τις αγρότισσες σε απόγνωση;  δε βλέπουν τα παιδιά μας στις στρατιές των ανέργων; δε βλέπουν τα χωριά που ερημώνουν; Σίγουρα ΟΧΙ. Και λέμε ΟΧΙ γιατί καμιά ενέργεια , καμιά κινητοποίηση, καμιά διεκδίκηση δεν έκαναν αυτά τα χρόνια.
Σας άφησαν φίλες και φίλοι στις τύχες σας. Η 1η δέσμευση, σε εκείνο το περίφημο προεκλογικό φυλλάδιο με τις 24+1 δεσμεύσεις ήταν ένα ακόμη ψέμα, μια ακόμη δέσμευση στα λόγια, ένα μεγάλο τίποτα , μια μεγάλη απάτη. Θυμηθείτε λίγο, μιλάει στην πρώτη δέσμευση για την αγροτιά, μιλάει για κατασκευή αγροτικών υποδομών. Και σας ρωτώ έκανε κάτι; ΟΧΙ φίλες και φίλοι , όπως και στα άλλα χωριά έτσι και στα χωριά σας  δεν έχει κάνει τίποτε, κανένα  έργο, ανύπαρκτος ήταν αυτά τα χρόνια.
Η ιστορία του μέλλοντος θα καταγράψει για τον πρώην Δήμαρχο ότι έχει την ικανότητα να πείθει στα λόγια, αλλά δεν έχει την ικανότητα να κάνει έργα και να τα ολοκληρώνει, έχει την ικανότητα να εκβιάζει και να τάζει θέσεις εργασίας και όχι να δημιουργεί.
Στις 18 Μαΐου όμως η απάντησή σας στην ανυπαρξία της Διοίκησης να είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ
Ένα δυνατό ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, Φτάνουν τα λόγια και οι δεσμεύσεις , Ήρθε η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, η ώρα της δικής μας ευθύνης και στις 18 Μαΐου με τη δική σας ψήφο θα αναλάβουμε τη Διοίκηση στο Δήμο μας με ευθύνη, με υπευθυνότητα, με πράξεις με ανθρωπιά. Στις 18 Μαΐου ανοίγουμε μια νέα σελίδα, εσείς θα το αποφασίσετε, εσείς θα το πράξετε.
Φίλες και φίλοι
Όποιες προσπάθειες και αν κάνουν τίποτε δεν μπορεί και δεν πρόκειται να σταματήσει την θέλησή σας, για αλλαγή. Το τελευταίο διάστημα, εδώ στα Καβάσιλα,  αλλά  και σε όλο τον Δήμο μας, γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς παραπλανητικής προπαγάνδας, με ρουσφετολογικές υποσχέσεις,
με εξαγορά ψήφων, με την μαύρη εργασία, με υποσχέσεις  παραγραφής  χρεών και άλλων πολλών, με την οποία επιχειρούν, να  μας προβάλουν το παλιό για καινούργιο.
KABΕδώ θέλω να σταθώ και να τονίσω κάτι:  Πως με κανένα εργαζόμενο, δεν έχουμε τίποτε μα τίποτε απολύτως, παρά μόνο  θέλουμε  να  αναδείξουμε την ποιότητα αυτών των ανθρώπων, που μας διοικούν:
Μπροστά στο προσωπικό τους όφελος, δέσμιοι των δικών τους καταστάσεων, δεν διστάζουν,   στην  ανάγκη για επιβίωση  του καθένα σας,  να υπόσχονται   τα πάντα,   για να εξαγοράσουν την ψήφο σας.
Εμείς τους αφήνουμε στη κρίση όλων και στο πανικό της δικής τους μοναξιάς. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε.
φίλες και φίλοι , Η  αδυναμία  τους  να ανταποκριθούν  στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς και στις απαιτήσεις των πολιτών, τους οδηγούν σε κινήσεις απελπισίας  και πανικού. Είστε καθημερινοί μάρτυρες στη προσπάθεια που κάνουν, για να σας εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά, ανταποκρινόμενοι σε προσωπικές και όχι συλλογικές ανάγκες.
Ρίχνουν αυτοκίνητα χαλίκι σε όποιον το ζητήσει, μπαλώνουν γούρνες που χρόνια υπήρχαν, κόβουν χόρτα  και άλλα  πολλά. Ξύπνησαν ξαφνικά και έρχονται να ζητήσουν την ψήφο σας, όχι για να  λύσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν, αλλά για να συνεχίσουν να έχουν τη διοίκηση.
Αν πράγματι θέλετε μια τέτοια διοίκηση,  ακολουθήστε τους και ψηφίστε τους, εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον πολιτικό κατήφορο.
Φίλες και φίλοι, Εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να μας  εμπαίζουν και να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.  Λησμονούν φαίνεται   ότι το κατάντημα αυτό της καθημερινότητας του πολίτη, είναι δικό τους αποτέλεσμα. Ποιοι αλήθεια μας διοικούσαν τόσα χρόνια και σήμερα έρχονται για να ζητήσουν την ψήφο σας; Γιατί αλήθεια; Για να κάνουν τα ίδια και χειρότερα ή για να σας πούνε, ότι θα κάνουν όσα δεν έκαναν τόσα χρόνια; Εσείς έχετε και μνήμη και κρίση και στις 18 Μαΐου θα δώσετε την απάντηση. Θα δώσετε στην ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ τη διοίκηση του δήμου μας, για τη δημοκρατία, για τον άνθρωπο για το μέλλον των παιδιών μας.
Φίλες και φίλοι, Εμείς μιλάμε με ευθύνη με Δημοκρατία και ανθρωπιά. Είμαστε εδώ και δηλώνουμε ευθύνη. Ο τόπος μας, ο Δήμος μας δεν θέλει αξιώματα, θέλει λειτουργήματα. Με αυτήν την προϋπόθεση εγώ και οι συνεργάτες μου, θέσαμε τους εαυτούς μας στη διάθεση της Τοπικής Κοινωνίας για τη μάχη της ανάπτυξης, της προόδου και της δημιουργίας στο Δήμο μας. Θέλω να ξέρετε ότι την εμπιστοσύνη και την πίστη  που μου δείχνετε δεν θα την προδώσω ποτέ. Μπορούμε λοιπόν να κοιταζόμαστε κατάματα με την ίδια ευθύτητα με την οποία μιλάμε, γιατί είμαστε συνοδοιπόροι στον ίδιο ΔΡΟΜΟ, είμαστε συγκάτοικοι στο ΙΔΙΟ ΟΝΕΙΡΟ, είμαστε συναγωνιστές στη ΖΩΗ, για την πραγματοποίηση μιας επιθυμίας, ενός στόχου, για να ανοίξουμε στο δήμο μας τους δρόμους, πρώτα και κυρίαρχα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της προοπτικής και της ανάπτυξης που δικαιούται. Με τη δική σας στήριξη, συμμετοχή, συμπαράσταση και προτροπή, με τη δική μου ισχυρή θέληση και αγάπη να προσφέρω ενεργά και αποτελεσματικά στο Δήμο μας, και με την ομάδα των άξιων συνεργατών μου αποφασίσαμε και ξεκινήσαμε αυτό το μεγάλο αγώνα, με τελικό σκοπό το Δήμο που θέλουμε, το Δήμο που θα ζήσουν τα παιδιά μας.
Στηριζόμαστε σε μια μεγάλη πλειοψηφική, δημοκρατική συμμαχία ανθρώπων, οι οποίοι πάνω από όλα έχουν τον τόπο τους. Η «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» αποτελείται από άξιους, Ικανούς, έμπειρους, νέους ανθρώπους.
Έχουμε τη δύναμη, τη γνώση και πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον τόπο μας. Μπορούμε να κερδίσουμε έργα και πόρους για την τοπική ανάπτυξη. Μπορούμε να συγκρουστούμε με μικρά και μεγάλα συμφέροντα. Μπορούμε να αντιπαρατεθούμε σε κάθε κεντρική εξουσία προκειμένου να υπερασπιστούμε το συμφέρον του τόπου μας.
Πιστεύουμε στις αξίες της ισονομίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας, της διαφορετικότητας στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Πιστεύουμε και θα υπηρετήσουμε τις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της εντιμότητας, της αξιοκρατίας, της λαϊκής συμμετοχής, της λογοδοσίας στην άσκηση της Διοίκησης.
Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο δήμο, με δομές και οργανωμένες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται έγκαιρα και θετικά στις απαιτήσεις των πολιτών, με αποτελεσματικότητα στη διοικητική λειτουργία, με διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, με καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη του τόπου μας.
Εμείς ξαναφέρνουμε τον άνθρωπο στο προσκήνιο. Ο πολίτης αποκτά νέο ισχυρό ρόλο για τη γειτονιά του, για την πόλη του, για το χωριό του. Τελειώνει πλέον ο Δήμος διαχείρισης πελατειακών σχέσεων. Τελειώνει ο δήμος των λίγων. Μπαίνει τέλος στην αδιαφάνεια, στα ρουσφέτια των τελευταίων ημερών. Τέρμα οι υποσχέσεις χωρίς φραγμό, οι εκβιασμοί, οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Οι πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας,  έχουν μνήμη, έχουν κρίση, έχουν την δύναμη να πούνε το μεγάλο ΟΧΙ.
Και στις 18 Μαΐου να δώσουν στην ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ τη νίκη και να φέρουν την ελπίδα στο Δήμο μας. Στις 19 Μαΐου θα έχουν όλα τελειώσει. Η ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ θα είναι δική σας, Ο δικός σας Δήμος, Εσείς το ξέρετε, εσείς θα το πράξετε.
Φίλες και φίλοι, Σε μια εποχή που δοκιμάζεται όλος ο κοινωνικός ιστός της πατρίδας  μας. Που δοκιμάζεται η αξιοπιστία της πολιτικής και των ίδιων των Δημοκρατικών θεσμών. Σε μια εποχή πολύπλευρης κρίσης, δυσπιστίας και απαξίωσης. Πιστεύω ακράδαντα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής. Είμαι πεπεισμένος με όλη την ευθύνη που με διακρίνει, ότι τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ξεκάθαρες θέσεις, Αποφασιστικές ενέργειες, αποτελεσματικές λύσεις.
Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική συμμαχία. Στόχος μας είναι η αυτόνομη, η συλλογική, η ισότιμη και χωρίς ηγεμονισμούς λειτουργία του Δήμου μας,,με σεβασμό στη διαφορετική προσέγγιση, με συναινετικές άμεσες και δημοκρατικές διαδικασίες. ΜΑΖΙ με ΣΑΣ, με όλες και με όλους τους πολίτες θα δημιουργήσουμε έναν ανοιχτό Δημοκρατικό Δήμο.
Ο αυταρχισμός, το ΥΠΕΡΕΓΩ, η αδιαφάνεια, η κακοδιαχείριση και η κακοδιοίκηση πρέπει να φύγουν από τον περήφανο Δήμο μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στην πενταετία που έρχεται, θα αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας. Είναι ευθύνη μας να εφαρμόσουμε στην πράξη το ολοκληρωμένο και ορθολογημένο πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα που το διαπερνά, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή και η ανάπτυξη. Σας κοιτάμε στα μάτια, ξεκινούμε με ειλικρίνεια και με αυτήν θα πορευτούμε και αυτή θα μας ακολουθεί στο μέλλον. Στο μέλλον για ένα τόπο προικισμένο από τη φύση και δυστυχώς αδικημένο από τις ανθρώπινες προθέσεις και αδυναμίες. Τον τόπο στον οποίο ζούμε από αγάπη στη γνησιότητα και στην ποιότητα. Τον τόπο που διαλέξαμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας που είναι η πρώτη γενιά μετά από τον πόλεμο που θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς τους. Παιδιά μορφωμένα με μεταπτυχιακά. Παιδιά με εξειδικευμένες γνώσεις. Παιδιά που τα όνειρα τους, τα σχέδια τους, είτε μπαίνουν στο ψυγείο ή παίρνουν το αεροπλάνο για άλλη πατρίδα, με τη ελπίδα ότι κάπου μακριά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Γι αυτά τα παιδιά και όχι μόνο οφείλουμε να αγωνιστούμε για να κάνουμε τον τόπο μας ικανό να τα πείσει να μείνουν σ’ αυτόν.
Φίλες και φίλοι, Το πρόγραμμά μας έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και όχι γενικές και αόριστες. Δεν υποσχόμαστε το ακατόρθωτο. Όλο το πρόγραμμα το διαπερνά η Δημοκρατία , η ανθρωπιά και η ανάπτυξη. Ένα πρόγραμμα με κέντρο τον άνθρωπο. Και αυτό γιατί μας αξίζει ένας καλύτερος Δήμος για όλους τους Δημότες και τις Δημότισσες. Η «Ώρα Ευθύνης» θα κάνει το Δήμο Αλεξάνδρειας νησίδα Ανθρωπιάς και υποστήριξης, μέσα από μια πολιτική  κοινωνικής προσέγγισης που να στηρίζει τον ανήμπορο, να ενθαρρύνει τις προσπάθειές του, να τονώνει την αυτοπεποίθησή του.
Ένας δήμος χωρίς κοινωνικά αποκλεισμένους. Κοινωνική προστασία και κοινωνική δικαιοσύνη. Οι άνεργοι και οι οδηγούμενοι στην κοινωνική περιθωριοποίηση και στην κοινωνική εξαθλίωση δεν μπορούν να περιμένουν. Πρέπει να σταθούν όρθιοι. Κανείς άστεγος, κανείς χωρίς τροφή, φάρμακα, γιατρό και σχολείο. Κανείς χωρίς παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό. Κανένα παιδί χωρίς πρωινό, τετράδια, βιβλία κα θέρμανση. Κανείς χωρίς υπηρεσίες Πρόνοιας. Η αξιοποίηση κάθε Ευρωπαϊκού Προγράμματος για να δημιουργήσουμε  δίχτυ προστασίας για κάθε συνδημότη μας που τον πλήττει η κρίση θα είναι η στήριξη της Διοίκησης που εμείς θα ασκήσουμε.  Η ενίσχυση του κοινωνικού Παντοπωλείου, του κοινωνικού Φαρμακείου, με την ευαισθητοποίηση των πολιτών στον εθελοντισμό θα είναι μια ακόμα απάντηση στην κρίση. Το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, θα απλώνεται στις έδρες των Παλαιών Δήμων με συμβουλευτικούς σταθμούς σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών ( ΚΔΑΠ) και το ΚΑΠΗ θα έχουν την αμέριστη στήριξη μας. Το συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής από αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου, υπηρεσιακά στελέχη, μέλη τοπικών φορέων, ειδικούς επιστήμονες και εθελοντές. Θα είναι μοχλός ανάπτυξης του Δήμου μας. Φροντίζουμε για τον καλό φωτισμό σε κάθε γωνιά της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων με τακτικό έλεγχο της. Θα στηρίξουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Πρέπει τη νέα χρονιά να την αφιερώσουμε στη νεολαία και στον Αθλητισμό, και στην επίλυση όλων των προβλημάτων των μαθητριών και μαθητών στα σχολεία μας.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες, αυτό είναι το πρόγραμμα μας συνοπτικά για το Δήμο Αλεξάνδρειας. Στο χωριό σας τα Καβάσιλα έχουμε συγκεκριμένες δράσεις και πρόγραμμα. Γιατί εμείς μπορούμε να σας βλέπουμε κατάματα και τώρα και αύριο γιατί το πρόγραμμα μας δεν είναι πρόγραμμα υποσχέσεων, αλλά δεσμεύσεων. Γιατί εμείς θέλουμε να βλέπουμε τους σημερινούς και αυριανούς Νέες και Νέους του Δήμου μας, κατάματα χωρίς φρούδες υποσχέσεις. Γι’ αυτό, ως αυριανός Δήμαρχος με τους άξιους συνεργάτες, που θα εκλέξετε μεταξύ άξιων προτείνουμε:
Πρώτο και κυρίαρχο: Ο Δήμαρχος θα λογοδοτεί σε τακτά χρονικά διαστήματα.   Θα ενεργοποιηθεί η Λαϊκή Συνέλευση στο χωριό σας όπου εσείς μαζί με το Δήμαρχο και με τους συνεργάτες του θα συναποφασίζετε για τα σημαντικά θέματα του χωριού σας.
Ειδικότερα για την δημοτική Ενότητα  Αντιγονιδών, για τα 3 χωριά του δήμου Αντιγονιδων, για τα χωριά σας , έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις ,που είναι αποτέλεσμα των συναντήσεών μας με  τους κατοίκους των 3 χωριών σας . Εντάξαμε στο πρόγραμμά μας λύσεις προβλημάτων από το μικρότερο  ως το μεγαλύτερο . Είμαστε από εδώ και δεν ερχόμαστε να υποσχεθούμε τίποτα το ακατόρθωτο, τίποτα το μη πραγματοποιήσιμο.
-Σε όλα τα χωριά η κοινότητα θα είναι ανοιχτή με δικό της γραμματέα και ο πρόεδρος μαζί με το συμβούλιό του θα διαχειρίζεται με τη μέθοδο της πάγιας προκαταβολής ένα ποσό για ικανοποίηση άμεσων επειγόντων αναγκών.
-Πρώτη προτεραιότητά μας θα είναι η παρέμβαση σε όλους τους αγροτικούς δρόμους όλων των χωριών που σήμερα βρίσκονται στα κακά τους χάλια .
-Ολοκλήρωση του  δικτύου Άρδευσης παντού σε όλα τα χωριά όπου υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις που είναι εκτός αναδασμού.
-Βελτίωση της καθημερινότητας που θα φαίνεται παντού ,τις παιδικές χαρές, στα σχολεία, στα εγκαταλελειμμένα δημοτικά κτήρια, στις πεζοδρομήσεις, στις διανοίξεις δρόμων, στις ασφαλτοστρώσεις που τόσο έλειψαν τα τελευταία χρόνια
-Τα δίκτυα Άρδευσης θα είναι πανέτοιμα στην ώρα τους να λειτουργήσουν και  θα μειώσουμε δραστικά το κόστος , ξεκινώντας άμεσα από τη μείωση του νερού ανά κυβικό.
-Θα αξιοποιηθούν από πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους όλα τα παρατημένα κτήρια του δήμου .
-Ειδικότερα το τι προτείνουμε για το κάθε χωριό ξεχωριστά το είπαμε και θα το πούμε ξανά στις ιδιαίτερες επισκέψεις των χωριών μας που θα γίνουν αύριο και την Πέμπτη
-Όμως το πάρα πολύ μεγάλο ζήτημα της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ με την στοιχειωμένη μελέτη που ακόμα βρίσκεται σε κάτι κούτες και είναι ανεξόφλητη με αποτέλεσμα να βγει διαταγή πληρωμής για κατάσχεση του δημαρχείου δεν θα το αφήσουμε έτσι .
Η μελέτη θα ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί για χρηματοδότηση στο ΣΕΣ(Νέο ΕΣΠΑ) 2014-2020 και το έργο δεσμευόμαστε ότι θα πραγματοποιηθεί.
-Δεσμευόμαστε επίσης για παρεμβάσεις ανάδειξης των παλιών εκκλησιών σε πολιτιστικά μνημεία, καθώς και πεζοδρομιακές παρεμβάσεις για σύνδεση μεταξύ των χωριών του , κυρίως όμως για σύνταξη ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ώστε να εντάξουμε στο ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ τους ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ που δείχνουν παρατημένες όπως π.χ. της ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ και της ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΣΙΛΑΣ
Φίλες και Φίλοι, η 18 Μαΐου είναι ορόσημο, για μας τους ίδιους. Είναι ορόσημο για τις οικογένειες μας, για τα ίδια μας τα παιδιά. Είναι ορόσημο ευημερίας και προόδου, ορόσημο προοπτικής για ένα άλλο αύριο, που μόνο ο συνδυασμός «ΏΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» μπορεί να τα πράξει. Και με τη δική σας δύναμη θα τα πράξουμε. Στις 18 Μαΐου δίνουμε μάχη για το Δήμο μας για τη ζωή μας. Είναι οι πιο κρίσιμες Δημοτικές εκλογές που είχαμε ποτέ. Ας δώσουμε αυτή τη μάχη, ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ, σπίτι – σπίτι, πόρτα – πόρτα, πολίτη – πολίτη.
Για τη νίκη της ελπίδας. Για τη νίκη του Δήμου μας. Αυτός ο Μάης θα είναι της Ελπίδας. Αυτός ο Μάης θα είναι της Ζωής μας. Στις 18 Μαΐου προχωράμε μπροστά. Στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε διαφάνεια και Δημοκρατία. Θέλουμε το Δήμο μας ψηλά και θα τον πάμε. Στις 18 Μαΐου αλλάζουμε τη Διοίκηση, το παλιό, το αναχρονιστικό και το φθαρμένο τελείωσε. Στις 18 Μαΐου γυρίζουμε  φωτεινή σελίδα στο μέλλον.  Πάμε όλοι μαζί. Ο Δήμος μας δεν μπορεί να περιμένει. Η Ελπίδα ανατέλλει στις 19 Μαΐου με την «ΏΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» στη Διοίκηση. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Καλή δύναμη σε όλους.
Από τα χωριά της περιφέρειας Καβασίλων είναι υποψήφιοι δικοί σας άνθρωποι, καταξιωμένοι συγχωριανοί, Διακρίνονται σε όλους τους τομείς της ζωής τους,    έχουν ικανότητες,  έχουν αγάπη για το τόπο τους. Άνθρωποι δικοί σας αγαπημένοι και καταξιωμένοι είναι αυτοί που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Νίκης. Σας τους  παρουσιάζω».

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων συμβούλων της δημοτικής ενότητας

Το γραφείο τύπου