Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Νίκος Ανεσίδης: Η ώρα της κάλπης

anesidisΦίλες και φίλοι

Γνωρίζομαι μαζί σας από χρόνια μέσα από την μακρόχρονη ενασχόληση μου με τα κοινά αλλά και μέσα από την επαγγελματική μου λειτουργία. Συναντηθήκαμε στην καθημερινή μας προσπάθεια να πάει ο τόπος μπροστά.
Έχω μιλήσει με την γλώσσα της αλήθειας, με ξεκάθαρα λόγια και ακόμα πιο διάφανες πράξεις από τις θέσεις τις οποίες ανέλαβα να υπηρετήσω (δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας).
Για την εκλογική αναμέτρηση στις 18 Μαΐου έθεσα τον εαυτό μου υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στην προσπάθεια που κάνει ο Μάρκος Μπόλαρης για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Εμπιστεύομαι το Μάρκο Μπόλαρη για την εργατικότητα του, το ήθος του και την αποτελεσματικότητα του στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων. Πιστεύω ότι μπορώ να αποτελέσω ένα ουσιακό μέλος της ομάδας που θα κληθεί να στελεχώσει την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.
Δυστυχώς δεν έχουν γίνει ακόμα πλήρως κατανοητές οι δυνατότητες και οι αρμοδιότητες που η Περιφέρεια μπορεί να ασκήσει και να εφαρμόσει. Αυτό δεν είναι βέβαια τυχαίο ούτε και είναι ευθύνη της κοινωνίας που δεν έχει αντιληφθεί το ρόλο που μπορεί να παίξει η Περιφέρεια στην τοπική ανάπτυξη. Είναι αποτέλεσμα της απουσίας της, από τα τοπικά δρώμενα. Είναι αποτελεσμα της αναρμοδιοτητας που δηλωνει σε κάθε ευκαιρία παρέμβασης που θα μπορουσε να εχει σε τοσα σοβαρα θεματα που εχουν προκυψει τα τελευταια χρονια.
Οι Ευρωπαικες περιφερειες σχεδιαζουν και υλοποιουν πολιτικες αναπτυξης, εκτελουν σειρα ευρωπαικων προγραμματων που στοχευουν στη διατηρηση της κοινωνικης συνοχης, παρεμβαινουν ουσιαστικα στην προβολη των πλεονεκτηματων που κάθε μια από αυτές μπορει να εχει. Αληθεια, θα μπορουσε καποιος να θυμηθει καποια δραση της δικης μας Περιφερειας σε καποιο τομεα δραστηριοτητας, οικονομικης, κοινωνικης, αναπτυξιακης?
Αυτην την απουσια λοιπον είναι που φιλοδοξουμε να αλλαξουμε εφ οσον ΕΣΕΙΣ, με τη δικη σας εντολη μας αναθεσετε να υπηρετησουμε αυτόν τον πολύ σοβαρο θεσμο που καποιοι τον εχουν καταστησει “ΑΓΝΩΣΤΟ” και υποβαθμισμένο.

ΑΝΕΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ
Υπ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ