Κατηγορίες
βουλευτές Ημαθία

Η τοποθέτηση Βεσυρόπουλου στα σημερινά εγκαίνια της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην Βέροια

vesyr2014-05-02 12.57Στα εγκαίνια της νέας Μονάδας Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ παρευρέθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουος. Κατά την τοποθέτηση του ο Βουλευτής Ημαθίας μεταξύ άλλων τόνισε τόνισε τα εξής:

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα για την Ημαθία και τους πολίτες αυτού του τόπου. Έχουμε τη χαρά σήμερα να εγκαινιάζουμε τη νέα μονάδα του ΟΚΑΝΑ, η οποία αποτελούσε ένα αναγκαίο και χρόνιο αίτημα.

Η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας στο Νοσοκομείο της Βέροιας, ήταν αποτέλεσμα μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας αρκετών ανθρώπων και παραγόντων αλλά και όσων πιστέψαμε, ζητήσαμε και απαιτήσαμε, βρίσκοντας θετική ανταπόκριση, ώστε να λειτουργήσει στην περιοχή μας μια μονάδα που να μπορεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Πρόβλημα που απαιτεί δράσεις όχι μόνο στον τομέα της θεραπείας και της απεξάρτησης αλλά και στον τομέα της πρόληψης, της ευαισθητοποίησης, της ενημέρωσης.

Και φυσικά στο πρόβλημα της επανένταξης των χρηστών, αφού χωρίς το τελευταίο όλα όσα θα έχουν προηγηθεί θα είναι χωρίς αντίκρυσμα.

Σε αυτή τη συγκυρία, πιστεύω ότι πρέπει να κυριαρχήσουν νέοι προσανατολισμοί.

Να ρίξουμε το βάρος μας στην πρόληψη αλλά και στην επανένταξη.

Κανείς δεν πρέπει να έχει την ψευδαίσθηση, βέβαια, ότι με μία θεραπευτική μονάδα λύνεται το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Είναι όμως σημαντικό να υπάρχει αυτή η υποδομή στην πόλη μας και στο νομό.

Σήμερα δεν πρέπει να αναφερόμαστε στο παρελθόν, στις παραλείψεις και στις καθυστερήσεις που δεν επέτρεψαν τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας νωρίτερα.

Εγώ και πολλοί άλλοι κοιτάζουμε μόνο μπροστά.

Από εδώ και πέρα πρέπει να αναπτυχθούν νέες και πρότυπες λειτουργίες και δραστηριότητες, εμμένοντας όπως σας είπα στην πρόληψη αλλά και στην επανένταξη.

Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω απευθυνόμενος προς στην Υφυπουργό Υγείας κ. Μακρή και στον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Κατρίνη, είναι ότι θα πρέπει άμεσα να στελεχωθεί η νέα μονάδα με το απαραίτητο Επιστημονικό Προσωπικό και να διαμορφωθεί ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων για το νομό».