Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επισκέψεις του Φ. Δημητριάδη στην Επισκοπή, το Κεφαλοχώρι και την Ξεχασμένη

DSC_0181Την Επισκοπή, το Κεφαλοχώρι και την Ξεχασμένη, επισκέφτηκε χθες ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους, να συζητήσει τα προβλήματά τους και να τους παρουσιάσει το πρόγραμμα της «Δημοτικής Συνεργασίας», με τους εξειδικευμένους άξονες για την περιοχή του πρώην Δήμου Αντιγονιδών.

Τόνισε ο κ. Δημητριάδης ότι δεν έρχεται να υποσχεθεί μεγαλεπήβολα έργα χωρίς αντίκρισμα, αλλά δράσεις και παρεμβάσεις στην πόλη και τα χωριά, που είναι σχεδιασμένες επί 3,5 χρόνια , έχουν πίσω τους μελέτες και κοστολόγηση και πολλές από αυτές είναι ήδη ενταγμένες σε κοινοτικά προγράμματα ή βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.

.

Στην Επισκοπή δημοπρατήθηκε και ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση, εγκρίθηκαν οι πεζοδρομήσεις, έχει εγκριθεί η κατασκευή γηπέδου 5×5 και προγραμματίζεται η ανάδειξη του χώρου της Αγίας Αικατερίνης.

Σε όλα τα χωριά της δημοτικής ενότητας Αντιγονιδών μείζον ζήτημα είναι τα έργα της αποχέτευσης και ο δήμος έχει ήδη μελετήσει και ετοιμάσει τον φάκελο για το έργο αυτό, που θα υποβληθεί στο νέο ΕΣΠΑ της επόμενης περιόδου 2014-2020.

.

DSC_0250

.

Στο Κεφαλοχώρι προγραμματίζεται πεζοδρόμηση, ανάπλαση παιδικής χαράς και άμεση ολοκλήρωση του δρόμου που δεν είναι ασφαλτοστρωμένος. Ολοκλήρωση δικτύου άρδευσης πέριξ του οικισμού σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις που είναι εκτός αναδασμού.

.

DSC_0255

Στην Ξεχασμένη θα δημιουργηθεί Αγροτικό – Σιδηροδρομικό Μουσείο και είναι ώριμη η μελέτη μετά την οριστική παραχώρηση των κτιρίων του σταθμού. Τοποθετούνται φίλτρα στα αντλιοστάσια άρδευσης, αναπλάθεται η παιδική χαρά, έργο έτοιμο προς δημοπράτηση και γίνεται ηλεκτροδότηση του πεζοδρομίου Ξεχασμένης – Ραψωμανίκης. Προσπάθεια αναστήλωσης της παλαιάς εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου και ανάδειξη του μνημείου με ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, με φορέα υλοποίησης την 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Σε όλες τις συναντήσεις του, ο δήμαρχος έδωσε τον λόγο στους πολίτες για τις δικές τους προτάσεις και ερωτήσεις, ώστε να εμπλουτίζεται καθημερινά το πρόγραμμα του συνδυασμού.

.

DSC_0181