Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ελληνική Μαθηματική Εταιρία – παράρτημα Ημαθίας: βραβεύσεις μαθητών που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς

ellinikimathimatikietairia_imathiaΤο Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας βραβεύει:

α) τους 454 μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Ημαθίας οι οποίοι διακρίθηκαν στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. στις 7 Μαρτίου 2014, και
β) τους 97 από τους παραπάνω μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν σε δεύτερη διαγωνιστική φάση στον 2ο Ημαθιώτικο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που διεξήχθη στις 10 Μαΐου 2014 υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 στις 19:00 στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, ενώ σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 διεξήχθη ο 2ος Ημαθιώτικος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 361 μαθητές, οι οποίοι είχαν προηγούμενα διακριθεί στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιοδικού «Ο Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει η Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. στις 7 Μαρτίου 2014.
Ο Ημαθιώτικος μαθηματικός διαγωνισμός οργανώθηκε από το Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε. και διεξήχθη υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε τρία εξεταστικά κέντρα σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.
Ευχαριστούμε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που στήριξαν τον διαγωνισμό, τους επιτηρητές, την Επιτροπή Επιλογής Θεμάτων και τους Διευθυντές του 4ου Δημ. Σχολείου Βέροιας κα Αρίστη Κουκουρίκου, του 8ου Δημ. Σχολείου Νάουσας κ. Αλέξανδρο Κοζούκα και του 1ου Δημ. Σχολείου Αλεξάνδρειας κ. Στάθη Γεωργιάδη για την φιλοξενία του διαγωνισμού στα σχολεία τους.
Στον φετινό διαγωνισμό με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Πιερίας της ΕΜΕ πήραν μέρος και 54 μαθητές από την Πιερία.
Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και ιδιαίτερα τους 97 μαθητές της Ημαθίας και τους 24 μαθητές της Πιερίας, οι οποίοι επέτυχαν την αρτιότερη επίλυση των θεμάτων του Διαγωνισμού.
Καλούμε όλους τους μαθητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και το όμορφο αυτό μαθηματικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησαν. Η Μαθηματική Εταιρεία είναι δίπλα τους με τις εκδόσεις της (Μικρός Ευκλείδης για το δημοτικό σχολείο και Ευκλείδης Α’ για το γυμνάσιο), με μαθήματα προετοιμασίας για τους μαθηματικούς διαγωνισμούς, τα οποία πραγματοποιούμε σε Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια και με το 8ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο που θα διεξαχθεί από 3 ως 9 Αυγούστου 2014 στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας.