Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δυο “σκληρές” ανακοινώσεις εξέδωσε σήμερα ο συνδυασμός “Ώρα Ευθύνης”

gyr_dimitrΜε δυο πολύ σκληρές στο ύφος τους καταγγελίες – παρατηρήσεις (υπό τη μορφή δελτίων τύπου / ανακοινώσεων) επανέρχεται στο προσκήνιο από το πρωί η κόντρα μεταξύ των συνδυασμών του Π. Γκυρίνη και του Φ. Δημητριάδη.

Στην πρώτη ανακοίνωση γίνεται μια καταγγελία που αναμένεται να συζητηθεί και να βάλει “φωτιά” στο προεκλογικό σκηνικό (λέγοντας μάλιστα πως ο συνδυασμός “Ωρα Ευθύνης” επιφυλάσσεται να προσφύγει και στα όργανα του κράτους), μόλις 3 μέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής ενώ στη δεύτερη ανακοίνωση ο συνδυασμός Γκυρίνη ομιλεί ακόμη και για “απερχόμενο δήμαρχο τροχονόμο συμφερόντων”.

Συγκεκριμένα στα δυο κείμενα που εστάλησαν αναφέρονται τα ακόλουθα:

1ο δελτίο τύπου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ- ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Όλα περιμέναμε να τα δούμε αλλά τα τελευταία περιστατικά έχουν περάσει κάθε όριο και μας αναγκάζουν να μιλήσουμε ονομαστικά και με στοιχεία. Καταγγέλλουμε την πρακτική της παράταξης που διοικεί το δήμο Αλεξάνδρειας διότι υποθάλπει εκβιαστικές πρακτικές υποψηφίων συμβούλων της με σκοπό να μεταπείσουν ολόκληρες οικογένειες ή και μεμονωμένους συμπολίτες και να τους αναγκάσουν να τους ψηφίσουν.

Με ωμό εκβιαστικό τρόπο υποψήφιος σύμβουλος στην Μελίκη του Δημητριάδη εκμεταλλευόμενος την θέση του σε βιομηχανία της περιοχής απείλησε με σκαιό τρόπο γυναίκες εργαζόμενες στην βιομηχανία ότι αν δεν τον ψηφίσουν θα απολυθούν την Δευτέρα των εκλογών.

Επίσης, εδώ και μέρες σύζυγος υποψήφιας συμβούλου του Δημητριάδη εκμεταλλευόμενος την θέση του σε κρατική υπηρεσία ασκεί φοβερή ψυχολογική βία σε συμπολίτες που κυρίως είναι επαγγελματίες ότι αν δεν ψηφίσουν και μάλιστα με «σημαδεμένα» ψηφοδέλτια θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα μαζί του.

Επειδή θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω είναι μόνο ένα κλάσμα των όσων συμβαίνουν και απ΄ όσο γνωρίζουμε συμβαίνουν πολλά ανάλογα θα πρέπει να πούμε με απόλυτο και σαφή τρόπο ότι ως παράταξη σήμερα και ως αυριανή διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας αύριο θα επιληφθούμε όλων αυτών των περιπτώσεων και θα κινηθούμε για να προστατεύσουμε αυτούς τους συμπολίτες που έπεσαν θύματα αυτών των εκβιαστικών πρακτικών.

Επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα του κράτους για να κινηθούν οι ανάλογες διαδικασίες και οι εκβιαστές των συμπολιτών να τύχουν των συνεπειών που τους αναλογούν.

Το γραφείο τύπου

2ο δελτίο τύπου

Ο Δημητριάδης πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους δημότες για τα συνεχή ψέματά του. Η υπόθεση του Υδατόπυργου ερευνάται από την Δικαιοσύνη. Μήπως δεν το γνωρίζει;

Με προσωπική του ΔΗΛΩΣΗ ο απερχόμενος ΔΗΜΑΡΧΟΣ και επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ούτε λίγο ούτε πολύ χρησιμοποιώντας αυτό που ξέρει να κάνει καλά, ξεφορτώνοντας ευθύνες, προσπαθεί ως επαναστάτης του γλυκού νερού, να εγκαλέσει την παράταξη μας στον «πολιτικό πολιτισμό» λέγοντας ότι οφείλαμε να ζητήσουμε συγνώμη.

Αν κάποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη από όλους τους δημότες δεν είναι άλλος από τον αυταρχικό, εγωκεντρικό και «παντογνώστη» κ. Δημητριάδη για πασίγνωστους λόγους μερικούς μόνον από τους οποίους θα αναφέρουμε για τελευταία φορά και αυτό γιατί οι «άρχοντες» όταν γίνονται ασύδοτοι όπως ο απερχόμενος, καταντούν επικίνδυνοι.

Ήταν ή δεν ήταν ο απερχόμενος δήμαρχος τροχονόμος συμφερόντων όταν καθ’ όλη τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ μοίραζε τα έργα σε φίλους εργολάβους;

Ήταν ή δεν ήταν πάγια η τακτική της κατάτμησης των έργων ώστε να μην γίνονται ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ και τα έργα να τα εκτελούν μέσω ΠΑΡΕΝΘΕΤΩΝ προσώπων δημοτικοί σύμβουλοι εργολάβοι – εμπειροτέχνες;

Ήταν ή δεν ήταν η ίδια πολυδιαφημισμένη ομάδα που για το μόνο που νοιάστηκε είναι να στήσει το μαγαζάκι της καλύπτοντας εμπρησμούς στα δημαρχεία και μοιράζοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε καταπατητές ψηφοφόρους;

Ήταν ή δεν ήταν η απερχόμενη διοίκηση του δήμου, μέλη της οποίας χρωστούν στο δήμο δεκάδες χιλιάδες ευρώ;

Ήταν ή δεν ήταν ο ίδιος δήμαρχος με μηδενική αφενός διαχείριση σκουπιδιών και αφετέρου με πληρωμένα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο δήθεν σταθμό μεταφόρτωσης σε κάποιους εργολάβους;

Ήταν ή δεν ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για το δήμο μας η παρούσα δημοτική αρχή κυρίαρχο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η στασιμότητα, η ανεπάρκεια και η εγκληματική ανικανότητα αφού το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονταν ήταν ο μισθός από το δήμο ως δεύτερη ή και τρίτη πηγή εισοδήματος;

Απουσίασε ή δεν απουσίασε η συμμετοχική διαδικασία και ο προγραμματισμός στην υλοποίηση των έργων ή η αντιμετώπιση της καθημερινότητας του δημότη, με αποτέλεσμα δέκα μέρες πριν τις εκλογές να κόβουν χορτάρια και να καθαρίζουν τα μηχανήματα του δήμου οικόπεδα ψηφοφόρων;

Ήταν ή δεν ήταν αυτός που απαξίωσε το θεσμό του προέδρου της κοινότητας – που επίσης ψηφίζουν οι δημότες – με αποτέλεσμα να κάνουν κουμάντο διάφοροι περίεργοι κολλητοί σε κάθε χωριό;

Εμφανίζουν ή δεν εμφανίζουν τα χωριά μας εικόνα εγκατάλειψης, με σκουπίδια στοιβαγμένα, παιδικές χαρές και χώρους άθλησης σε τριτοκοσμική κατάσταση;

Κοιτάει ή δεν κοιτάει η πόλη της Αλεξάνδρειας τον ουρανό όταν βρέχει και με αγωνία τα δελτία καιρού;

Προφανώς αν ρωτούσε κάποιος καλοπροαίρετα «αν νοικοκύρεψε ο απερχόμενος δήμαρχος το δήμο η απάντηση μπορεί να ήταν απλή:

  1. Ναι «νοικοκύρεψε οικονομικά κάποιους από τους δημοτικούς συμβούλους» , γιατί ο δήμος όχι μόνον δεν είναι 20/στός, αλλά κανένας δεν ξέρει αν είναι 300/στός αφού ακόμα ψάχνουν τα καμένα του εμπρησμού της ΜΕΛΙΚΗΣ.

Για όλα τα παραπάνω που ενδεικτικά αναφέρονται ο απερχόμενος δήμαρχος πρέπει να ζητήσει συγνώμη απ’ όλους τους δημότες και ας «άρει τον κρέβατον του».

Όσον αφορά τους πανηγυρισμούς ότι δικαιώθηκε για την υπόθεση του ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΥ, εκτός του ότι ευχόμαστε ολόψυχα πράγματι να είναι έτσι- εξάλλου στενός του συνεργάτης έκανε τη σχετική καταγγελία, οι επιθεωρητές – ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης του καταλόγισαν τις παραβάσεις, η πειθαρχική επιτροπή Αιρετών τις επιβεβαίωσε και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας τον τιμώρησε – και το λέμε αυτό αφού του συστήσουμε ψυχραιμία γιατί η ίδια υπόθεση του ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΥ μαζί με τέσσερις άλλες περιπτώσεις διερευνώνται ποινικά απ’ ότι ακούμε από τον εισαγγελέα και αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την ΑΚΥΡΩΣΗ μιας ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ όμως είναι η πειθαρχική ποινή της αργίας.

Τώρα και για να αναφερθούμε και στην εξτρά ανακοίνωση του συνδυασμού της «ΕΛΠΙΔΑΣ» που έγινε της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» και περί του τίμιου αγώνα των 3 παρατάξεων, συμφωνούμε απόλυτα ότι οι 3 άλλες παρατάξεις διεξάγουν τίμιο, ειλικρινή και συμβατικό αγώνα.

Εξάλλου τα απαραίτητα μέσα περί εκβιασμών, εκδουλεύσεων, .. και υποσχέσεων όλοι οι δημότες γνωρίζουν και ποιος τα έχει και τα χρησιμοποιεί και κυρίως με ποιον τρόπο ξέρει να το κάνει.

Το γραφείο τύπου